Rootsi tippsuusataja lõpetas seljaprobleemide tõttu kõigest 24-aastaselt karjääri

Christopher Krutto
Copy
Viktor Thorn.
Viktor Thorn. Foto: DANIEL ERIKSSON/imago images / Bildbyran/Scanpix

Rootsi tippsuusataja Viktor Thorn andis teada, et lõpetab seljaprobleemide tõttu karjääri.

24-aastane Thorn tunnistas, et on seljaprolbeemidega võidelnud pea viimased viis aastat ja andis teisipäeval teada, et nädalavahetusel Kalixis toimuvad Rootsi meistrivõistlused on tema karjääri viimased.

«Ilmselgelt saab see olema eriline. Vorm ei ole ilmselt kõige parem. Aga ma saan nautida ja lõbutseda,» rääkis Thorn Aftonbladetile. Seljaprobleemide tõttu tal tänavu soovitud tulemusi teha ei õnnestunud ja ta ei soovi oma tulevikuga riskida.

«Raske on see, et ma olen suusatanud nii palju aastaid ja olen endiselt spordi osas kirglik. Aga tunnen, et tegu on õige otsusega. Ma ei taha riskida, et selg veel hullemaks läheb,» rääkis rootslane.

Samas tunnistas ta, et midagi näeb ta ka otsuses positiivsed. «Nüüd saan nautida trenni tegemist, mitte ei pea viis tundi rassima. Saan teha seda, mis tundub tervise poole pealt hea,» ütles Thorn, kes lubas ka edaspidi kõvasti treenida.

Kuigi ta ei suutnud oma unistusi suusatamises täita, on ta karjääriga ikka rahul. «Olen väga õnnelik, et sain Rootsit esindada olümpial, MK-sarjas ja MMidel. Olen selle üle uhke,» lõpetas Thorn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles