Heiki Nabi: vastik on, et mind nimetatakse dopingutarvitajaks

Karl-Joosep Küngas
Copy
Heiki Nabi.
Heiki Nabi. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kuku raadio külaliseks oli täna Eesti maadleja Heiki Nabi, kes sai täna teada, et ka tema B-proov osutus positiivseks. Sportlane tunneb end endiselt tõeliselt halvasti, kuid loodab peagi end süüst vabastada. Samuti pole kadunud lootus Tokyo olümpiamängudest.

Saatejuht Timo Tarve alustas intervjuud Heiki Nabiga, küsides, kuidas mees end tunneb ja millised lood on võitlusvaimuga. «Tunne on küll tõsiselt halb, kuid pean edasi võitlema. Sisimas lootsin, et B-proov tuleks negatiivne, kuid läks nii, nagu eeldada oli. Raske ja karm aeg, kuid peame edasi liikuma,» selgitas Nabi.

Eelkõige käib Nabi jaoks võitlus nii enda maine päästmisel kui ka ajaga. Tokyo olümpiamängudeni on jäänud 104 päeva, kuid Eesti medalilootus usub, et võimalus suurvõistlusel osaleda säilib. «Tokyo olümpiamängud pole kindlasti maha maetud. Pean esmalt tõestama enda süütust, sest kordan veel kord üle, et teadlikult pole ma letrosooli kunagi tarvitanud. Ma ei ole hetkel kuidagi nõus, et mind nimetatakse dopingutarvitajaks. Pean lähinädalatel koguma võimalikult palju tõendeid ja tegema erinevaid analüüse, et süüst pääseda,» jätkas Nabi.

Meedias on viimastel päevadel käinud Nabi nimi läbi erinevate tiitlitega. On inimesi, kes tõesti usuvad maadlejat, kuid leidub ka teisiti arvajaid. Sportlasele endale on just neid viimaseid valus lugeda. «Vastik on, et selline sõda on lahti läinud. Minu jaoks teeb selle hullemaks asjaolu, et mind nimetatakse ebaausaks, kuid see pole nii. See on tõesti karm,» lausus Nabi.

Esialgse võistluskeelu tõttu pole Eesti maadlustipp saanud korralikult ka treenida. See kõik on avaldanud mõju tema füüsisele, sest kaheksa aastaga ehitatud massist kadus mõne nädalaga lausa seitse kilogrammi. «Füüsis on tõesti kehv, sest treeningud ei kulge nii, nagu nad peaksid. Osa energiast läheb ikkagi praeguse mure lahendamiseks. Sellele ei aita kaasa ka fakt, et pean ainult iseseisvalt treenima ehk külastama jõusaali ja välitingimustes jooksma. Maadlustunnetus on sisuliselt olematu,» jätkas maadleja.

Olümpiamängudele pääsemiseks peab Nabi enda süütust tõestama Rahvusvahelises Spordiarbitraažis (CAS). Teadupärast kohtus otsused tavaliselt venivad, kuid Nabi püsib endiselt optimistlik. «Oleme aru saanud, et sellises olukorras CASi lahendused ei tohiks väga pikad olla. Ka nemad arvestavad, et Tokyo olümpiani pole kaua aega. Loodetavasti saame sellega kiiresti ühele poole, kuid esmalt tuleb oodata B-proovi täpsed andmed ning nendega võib kuluda kuni kaks nädalat. Ehk ikka nõnda kaua ei lähe,» tõdes Nabi.

Viimased nädalad pole olnud lisaks Nabile kerged ka tema lähedastele. Seda kinnitas ka sportlane ise, kes vahel isegi lohutaja rollis peab olema. «Ma proovin mitte ohvri staatusesse langeda, kuigi seda hetkel olen. Ma ei osanud tõesti praegust olukorda näha ka kõige halvemas unenäos,» lõpetas Nabi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles