Latvala võitlus tiimipealikuna: olud olid ideaalsed ja tahtsin MM-etapil sõita

Karl-Joosep Küngas
Copy
Jari-Matti Latvala.
Jari-Matti Latvala. Foto: Dppi/Nikos Katikis/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Tänavusest hooajast Toyota rallimeeskonda juhtiv Jari-Matti Latvala on seni tulnud oma uute kohustustega väga hästi toime. Siiski pole endise tippsõitjana kuigi lihtne vaadata teisi kihutamas.

Kui muidu on Latvala jaoks kõik uus ja huvitav ning niivõrd palju ise enam roolitaha ei ihka, siis olukord muutus Soomes toimunud teisel MM-etapil Rovaniemi piirkonnas. Arctic rallil said rallisõitjad nautida tõelist kihutamist ning lai naeratus polnud isegi eriline nähtus.

Ka Latvala tahtnuks kodumaal toimunud talverallil sõitjana osaleda. «Ilm oli väga ilus ja mulle meeldivad talverallid. Olud olid lausa ideaalsed ning tahtsin väga autosse istuda ja sõita. Õnneks Toyota lubab mul sõita uunikumidega rallit,» selgitas Latvala.

Peagi tuleb nii Latvalal kui ka teistel autoralli MM-sarja liikmetel järgmine katsumus, milleks on esmakordselt MM-kalendrisse kuuluv Horvaatia ralli. Kui Hyundai mehed testivad selleks näiteks Sanremo rallil Itaalias, siis Toyota sarnast väljakutset ette ei võta.

Iga sõitja saab rahulikult Horvaatiaga sarnastes tingimustes testipäeva ning eelkõige on oluline saada asfaltil kihutamise tunnetus. «Tuleb esimene asfaldiralli ning esimest korda saavad kasutust uued asfaldirehvid. Monte Carlos saime veidi nendest aimu, kuid kindlasti annavad testisõidud parema ülevaate,» lausus Latvala, kes kinnitas, et rehvid saavadki Horvaatias ilmselt kõige olulisemaks faktoriks, just esikoha heitlust arvestades.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles