Portaal: F1 palgatabelit juhib endiselt Hamilton, kelle palk langes enam kui 10 miljonit eurot

Karl-Joosep Küngas
Copy
Lewis Hamilton.
Lewis Hamilton. Foto: Hoch Zwei/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Kuningliku vormelisarja sõitjate palgad on alati kuum teema ja sellele pani aluse Ayrton Senna 1993. aastal sõlmitud leping, kus legendaarne piloot teenis miljon dollarit iga sõidu eest.

Võrreldes Põhja-Ameerika suurte spordiliigadega nagu NHL, NBA ja NFL, pole F1-s sõitjate palgad just avalikustatud. Meediaväljaanne The Racefans on pannud siiski ekspert arvamusi arvestades igal aastal kokku nimekirja, mida viimased aastad selgelt domineerinud valitsev maailmameister Lewis Hamilton.

Kui mullu teenis Hamilton ligemale 34 miljonit eurot, mis tegi umbes kaks miljonit ühe sõidu kohta. Tänavu on pidanud Hamilton ekspertide sõnul võtma vastu suure kärpe ning tema palgaks hinnatakse 25 miljonit eurot.

Hamilton pole ainus, kes suure palgalanguse üle elas. Sebastian Vettel teenib Aston Martinis umbes 12,5 miljonit eurot, mis on poole vähem sellest, mida ta mullu Ferraris sõites teenis. McLareniga liitunud Daniel Ricciardo palk küündib Vetteli tasemeni.

Teistest selgelt kõrgem palk on veel Fernando Alonsol, kes teenib 17 miljonit eurot, Kimi Räikkönenil (8,4 miljonit) ja Valtteri Bottas (8 miljonit eurot).

Racefansi eksperdid hindavad, et ainus piloot, kelle palk jäi alla miljoni euro, on AlphaTauri kollanokk Yuki Tsunoda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles