Nabi B-proov osutus positiivseks, kuid võitlus puhtuse nimel jätkub

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Heiki Nabi ja Paul Keres pressikonverentsil.
Heiki Nabi ja Paul Keres pressikonverentsil. Foto: Kuvatõmmis

Kreeka-Rooma maadluse kahekordne maailmameister ja Londoni olümpiahõbe Heiki Nabi (35) sai eile Saksamaal ­Kreischa dopingulaboris kätte oma B-proovi vastuse, mis oli nagu A-proovgi positiivne.

«Sisimas lootsin, et B-proov tuleks negatiivne, kuid läks nii, nagu eeldada oli,» sõnas Nabi. «Nüüd ootan kannatamatult detailseid laboritulemusi, millega võib minna nädal või veidi kauem. Siis astume järgmised sammud minu ausa nime kaitsel nii Eestis kui rahvusvahelises spordiarbitraažis CASis. Jään varem öeldu juurde: ma ei ole teadlikult ja tahtlikult midagi keelatut tarvitanud ning kavatsen seetõttu oma õiguste ja maine eest lõpuni võidelda.»

Tema esindaja vandeadvokaat Paul Keres rääkis üldjoontes sama juttu: «Jah, proov osutus positiivseks. Aga mida see näitab? See näitab, et Heiki kehas oli [vähemalt A-proovi puhul] 0,6 ng/ml letrosooli metaboliite. Mis viitab kas sellele, et ta sai selle täiesti juhuslikult, või sellele, et ta on letrosooli kasutanud pikka aega, n-ö kuurina. See on välistatud aga teiste tõenditega, seega on meil tegemist juhusliku saastumisega.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles