Matz Topkin võitis MK-etapil veel ühe esikoha

Postimees Sport
Copy
Matz Topkin.
Matz Topkin. Foto: Gertrud Alatare

8.-11. aprillini Sheffieldis toimuval paraujumise maailmakarika etapi kolmandal päeva võitis Matz Topkin 50 liblikujumise finaali ajaga 43,66.

Ühltasi tähistas see Topkini uut isiklikku rekordit, varasem tulemus oli 45,21. «Peale hommikust ujumist oli tunne, et täna võib uus isiklik rekord tulla, kuid et see nii suurelt tuli, see oli üllatus. Muidu oli täna juba palju tugevam tunne kui eile. Viimase aastaga on mu vastupidavus läinud kõvasti paremaks ja täna liblikas tuli see ilusti välja,» sõnab rõõmus Matz peale uue isikliku rekordi ujumist.

Pühapäeval kell 11.30 (Eesti aja järgi) algab naiste 50m vabaltujumine, kus võistleb Susannah Kaul, ning kell 11.40 saab stardi meeste 50m vabaltujumine, kus teeb kaasa Topkin.

Teine võistluspäev

Topkin võitis reedel 50m seliliujumise esikoha ajaga 45,01. «Vorm on üldiselt hea, kuigi oleksin tahtnud natukene kiirema ajaga ujuda, aga sellega võib ka täitsa rahule jääda. Sheffieldi MK etapi eesmärgiks on võistlustega uuesti harjumine, et maikuus Euroopa meistrivõistlustel oleks tunnetus olemas ja saaks juba täiega ujuda,» kommenteeris Topkin võistluste järgselt.

Eile toimus ka naiste 100m seliliujumine, kus osales eestlastest Susannah Kaul, kes sai õhtuses finaalis 6. koha ajaga 1.16,48. «Täna seliliujumises kahjuks isiklikku rekordit püüda ei suutnud. Oleme hetkel rohkem keskendunud kroolile ja selle arendamisele, seega olin teadlik, et seliliujumine saab sellel vōistlusel ehk kōige suuremaks proovikiviks. Siiski olen rahul pingutusega ja ootan väga pühapäevast 50 vabalt ujumist,» võttis Kaul oma eilse võistluspäeva kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles