Eesti sõudenelik pääses EMil kindlalt A-finaali

Karl Mihkel Eller
Copy
Eesti paarisaeruline neljapaat koosseisus Jüri-Mikk Udam, Allar Raja, Tõnu Endrekson ja Kaspar Taimsoo .
Eesti paarisaeruline neljapaat koosseisus Jüri-Mikk Udam, Allar Raja, Tõnu Endrekson ja Kaspar Taimsoo . Foto: Erakogu

Itaalias Vareses toimuval sõudmise Euroopa meistrivõistlustel pääses Eesti paarisaeruline neljapaat kindlalt A-finaali.

Esimeses poolfinaalis sai Eesti kvartett koosseisus Jüri-Mikk Udam, Allar Raja, Tõnu Endrekson ja Kaspar Taimsoo Itaalia (5.43,22) järel ajaga 5.45,46 teise koha. Eestlaste järel kindlustas koha A-finaalis Leedu (5.46,49) paatkond. Teisest poolfinaalist edenesid finaali Holland (5.42,60), Suurbritannia (5.45,31) ja Poola (5.46,62). A-finaal sõidetakse pühapäeval kell 15.36 Eesti aja järgi.

EM on Eesti neliku jaoks oluline verstapost teel mais toimuvale olümpiamängude viimasele kvalifikatsiooniregatile, kus mängitakse välja järele jäänud kaks piletit.

Avapäeval kolme eelsõidu peale paadiklassi valitsejate Hollandi ja Itaalia järel kolmandat aega näidanud neljapaat on asjaosaliste hinnangul saavutanud hea jooksu ja töötab tehniliselt puhtalt.

«Startisime ju esimest korda peale pikka võistluspausi. Stardist saime üle ootuste hästi välja, ja mis peamine, paat jooksis vabalt,» arvas vahetult peale avasõitu kahekordne olümpiamedalist Tõnu Endrekson, vahendas Sõudeliidu koduleht.

Neliku juhendaja Veikko Sinisalo hinnangul ei tasuvat esimese sõidu pealt põhjapanevaid järeldusi siiski teha, kuna kõik tiimid on pikalt võistluspausilt tulnud ja alles kohanevad võistlusrütmiga. «Keskendusime tehniliselt puhtale tööle ja tulime kenasti toime,» märkis treener, kelle sõnutsi pakkus talle rahuldust teadmine, et Holland ja Itaalia olid aegadega üsna samal pulgal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles