GALERII ⟩ Pealinlased pöörasid põnevuslahingu endi kasuks teisel poolajal

Postimees Sport
Copy

Enne kui Põlva Serviti alustas Klaipedas teekonda käsipalli Balti liiga finaalturniiril, peeti kaks olulist kohtumist meeste meistriliigas. Ülitähtsas ja -põnevas mängus alistas Tallinn 27:25 (12:14) HC Kehra/Horizon/Pulp&Paperi ning Viljandi HC oli tulemusega 28:18 (14:9) üle SK Tapa/N.R. Energy'st.

Täiseduga juhtiva Põlva Serviti järel jätkab Tallinn, kel 23 punkti ning võimalus kolmapäeval võiduga Tapa üle teine koht kindlustada. Viljandil on 21 silma, ent pidada vaid üks kohtumine. Kehral on 19 punkti juures küll kolm mängu ees, kuid omavaheliste mängude saldo on Tallinnal mõlema lähikonkurendi vastu plussis.

Tallinn alistas üliolulises mängus Kehra

Tallinn ja Kehra olid tänavu liiga- ning karikamängudes vastamisi olnud viis korda. Ühe viigi juures oli mõlemal kirjas kaks võitu, ent meistriliigas polnud pealinlased kaotanud. Kumbki meeskond tõi Kalevi spordihalli peaaegu täiskoosseisu.

Tallinnal olid tagasi eelmise kohtumise vahele jätnud Mikk Pinnonen, Jesper Bruno Bramanis ja Marius Aleksejev ning Kehral haigusest tervenenud Vladislav Naumenko ja Dmõtro Jankovski. Viimast kaht kasutas peatreener Mart Raudsepp siiski säästlikult, lisaks oli vigastusega eemal joonemängija Anton Borovski.

Tähtsa mängu närvilisus kandus platsile ja esimesed rünnakud möödusid tulemuseta. Kiiremini said krambist üle külalised ning asusid Janar Mägi ja Sigmar Seermanni väravatest 4:1 juhtima. Siis pani Aleksejev pealinlaste puuri kuueks minutiks lukku ja Tallinn jõudis viigini, ehkki vastased katsid mängujuht Kaspar Leesi personaalselt.

Võrdne heitlus jätkus, kuid vaikselt haaras initsiatiivi Tallinn. Suurepärases hoos olnud ukrainlasest paremäär Dmõtro Turtšenko viis võõrustajad 18. minutil esmakordselt juhtima 7:6 ning kuus minutit hiljem oldi pärast Leesi tabamust kahega peal – 11:9. Kehra lõpetas avapoolaja aga 5:1 spurdiga ning Mägi tegi puhkepausiks seisuks 14:12.

Teise pooltunni algulgi olid võtmerollis väravavahid, sest nii Aleksejev kui ka Viktor Nikolajev näitasid suurepäraseid tõrjeid. Veel 38. minutil juhtis Kehra 17:15, kuid siis vedasid Lees ja Markus Viitkar kodumeeskonna ette. Leesi väravast sai Tallinn 19:18 edu ning järgmised 14 minutit tabatigi kordamööda – Tallinn sai ühega juhtima, Kehra viigistas.

Seisul 24:24 realiseeris Turtšenko karistusviske ja Marek Karu tegi 26:24. Mägi ja Lees olid veel korra täpsed ning Tallinn sai ülitähtsa 27:25 võidu. Turtšenko viskas üheksa, Lees viis ning Viitkar ja Pinnonen neli väravat. Kaks päeva tagasi 34. sünnipäeva tähistanud Mägi tabas üleplatsimehena Kehra kasuks kümme korda, Seermann lisas kuus väravat.

Viljandi maruline algus lõppes kindla võiduga

SK Tapa/N.R. Energy oli kahel eelmisel hooajal Viljandi HC käest korra kätte saanud nii võidu kui ka viigi, tänavusest kolmest eelnevast kohtumisest lõppesid kaks Viljandi võiduga ning detsembris tehti 25:25 viik. Laupäeval alustasid mulgid võimsalt – Rasmus Ots tõrjus Aleksander Oganezovi karistusviske ja saadi 4:0 eduseis.

Tapa jõudis avaväravani, kui täis oli tiksumas kaheksas mänguminut. 17. minutiks oli sellele lisatud veel vaid üks ning Mikk Varik viis kiirrünnakust Viljandi 9:2 juhtima. Tapa sai küll mängu sisse, aga kodumeeskond hoidis kindlat eduseisu ning vaheajaks juhiti 14:9. Väravatega ei saanud hõisata teiselgi pooltunnil.

Rail Ageni vähendas Tapa kaotusseisu 34. minutil, kuid siis spurtis jälle Viljandi ja Oliver Ruut tegi kaheksa minutit hiljem võõrustajate eduseisuks 19:10. Viljandi kontrollis kohtumist lõpuni ja võitis 28:18. Varik ja Ruut viskasid viis ning Andrei Basarab neli väravat. Tapa kasuks tabas Ageni seitse ja Oganezov viis korda.

Foto: Eesti käsipalliliit

Parimad väravakütid

Rail Ageni (Tapa) – 93

Hendrik Koks (Viljandi) – 90

Taavi Tibar (Raasiku) – 81

Vahur Oolup (Tapa) – 80

Mathias Rebane (Serviti) – 79

Martin Nerut (Raasiku) – 72

Markus Viitkar (Tallinn) – 68

Dmõtro Jankovski (Kehra) – 67 väravat

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles