Kalev mängis suure algedu maha, kuid jõudis kindlalt finaali

Ville Arike
, reporter
Copy
Marcus Keene (paremal) ja Chavaughn Lewis traageldasid Kalevi mänguniite edukalt.
Marcus Keene (paremal) ja Chavaughn Lewis traageldasid Kalevi mänguniite edukalt. Foto: Tairo Lutter

Riias peetava Eesti-Läti korvpalliliiga teises poolfinaalis alistas BC Kalev/Cramo Rapla Avis Utilitase 83:63 ja jõudis finaali, kus kohtub kohaliku VEFiga.

Kalev kallutas mängu otsustavalt enda kasuks 28:15 võidetud viimase veerandajaga. Kui teise veerandaja keskel näis, et mänguks ei lähegi (Kalev juhtis 19 punktiga), siis kolmanda veerandaja lõpu eel jõudis Rapla kõigest kolme punkti kaugusele. Enamaks jaksu ei jätkunud.

Kohtumine algas tasavägiselt, kuueminutilise heitluse järel näitas olümpiakeskuse korvpallisaali tabloo 11:11. Seejärel aga vajutasid VTB Ühisliigas karastunud kalevlased gaasi põhja. Visati kaheksa punkti järjest ning Rapla ühe korvi järel alustati teist perioodi sootuks vähem kui kolme minuti jooksul tehtud 11:0 spurdiga. Äkitselt näitas tabloo 30:14.

Veel suurendati vahet, jõuti seisuni 38:19. Kui Rapla kaks korvi järjest viskas (ja mõni minut varem samuti), võttis Kalevi peatreener Roberts Štelmahers kohe aja maha, et vastaseid mitte hoogu lasta. Poolajasireen kõlas seisul 40:27.

Teise poolaja teisel minutil läks Rapla peatreener Toomas Annuk üle lühikese viisikuga mängimisele, asendades aeglasevõitu tsentri Shaquille Doorsoni särtsaka Al-Wajid Aminuga. Ja see toimis! Tagaajajad jõudsid järjest lähemale. Mitmel korral oli vahe neli punkti, seejärel ka kolm (47:50). Kõik olnuks Raplale ilus, kui ka vabavisked tabanuks. Neid aga loobiti ohtralt mööda (mängu lõpuks 18/9, liider Brandon Childress 11/5) ja viimasele väikesele vaheajale minnes olid tablool Kalevi edunumbrid 54:47.

Otsustav veerandaeg algas küll Childressi korviga, kuid seejärel kaanetas Kalev taas oma korvi, visates üksteist punkti järjest. Rapla vastas sellele omakorda kolme korvi ehk kaheksa punktiga, kuid see jäi ka tagaajajate luigelauluks. Lõplikult võtsid põnevuse Chavaughn Lewise tabamused umbes kolm minutit enne mängu lõppu.

Kalevit vedas endine Rapla mängija Maurice Kemp 19 punktiga. Janis Kaufmanis lisas 13 ning Lewis, Marcus Keene ja Janari Jõesaar 10 punkti. Kaotajate edukamad olid Childress 19, Aminu 15 ja Roberts Freimanis 14 punktiga.

Pühapäeval kell 17 kohtuvad finaalis Kalev - VEF ning kell 14 pronksimängus Rapla - Ogre.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles