Ott Tänak legendaarse ralli debüüdist: päris lõbusad katsed

Postimees Sport
Copy
Ott Tänak Sanremos.
Ott Tänak Sanremos. Foto: Hyundai Motorsport GmbH

Hyundai autoralli tiim kasutab kuulsat Sanremo Itaalia meistrivõistluste etappi testiks kahe nädala pärast peetavaks Horvaatia MM-mõõduvõtuks. Kolme kiiruskatse järel on Thierry Neuville liider, Ott Tänak (+8,3) teine. 

Tänak oli kiireim kolmest katsest kahel, ent valestardi eest saadud 10-sekundiline karistus kukutas ta teiseks. Samuti Hyundai WRC-autoga sõitvad Pierre Louis Loubet ja Massimo Pedretti jäävad kahest tipptegijast juba kaugele maha. 

«Katsed on päris lõbusad, võistlen siin esimest korda. Tingimused on veidi märjad, aga üsna ühtlased. Kasulik, et saame sellistes oludes sõita. Hea võimalus märjaga rehve testida,» ütles Tänak kohalikule reporterile lõunapausil. 

Sarnaselt mõtles ka Neuville. «Võrreldes recce'ga on olud hoopis teised, aga pidavuse üle ei saa kurta. Sõidame esimest korda Pirelli asfaldirehviga, mistõttu olin alguses veidi ettevaatlik. Kokkuvõttes töötab kõik hästi,» alustas belglane. 

«Rehvide testiks siia tulimegi. See on tugev väljakutse ka kaardilugejale. Nii et saame hea treeningu. Teeme ilmselt väikesi muudatusi, aga üldises plaanis liiguvad asjad kenasti.»

Sanremo ralli jätkub WRC-sõitjatele kell 13.42. Võistlus käib aga täistuuridel praegugi, esiveoliste arvestuses näitab head kiirust Robert Virves. Postimees edastab mõõduvõttu nii otsepildis kui ka -blogis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles