Vene biatlonilegend vihjas, et Norra komeet võib dopingut tarvitada (1)

Christopher Krutto
Copy
Sturla Holm Lägreid.
Sturla Holm Lägreid. Foto: EIBNER/Benjamin Soelzer via www.imago-images.de/imago images/Eibner/Scanpix

Venemaa laskesuusalegend Dimitri Vasiliev avaldas kahtlustusi, et tänavu MK-sarjas teiseks tulnud norrakas Sturla Holm Lägreid kasutab dopingut.

 

Lägreid tegi möödunud hooajal suurepäraseid esitusi ja jäi MK-sarjas napilt teisele kohale. Lisaks õnnestus tal Pokljuka MMilt noppida kokku neli kuldset medalit, millest kaks olid individuaalsed.

See aga äratas kahtlusi Vasiljevis. «Mul on raske hinnata, mis tegi temast keskpärase suusataja asemel järsku staari. Mul on peas küsimusi, millele sooviksin vastuseid,» vihjas ta Vene meediale, et Lägreid võis patustada dopinguga.

See ajas marru norrakad ja koondise peatreener Siegfried Mazet vastas venelasele. «Sturla Lägreidi või ühegi teise minu käe all treeninud/treeniva sportlase süüdistamine dopingus on solvanguks minu tööle. Härra Dimitri Vasiljev, kui sa oled sellise minevikuga riigist nagu teil siis oleks targem vait olla,» sõnas Mazet ühismeedias.

Teadupärast on Venemaa saanud riikliku dopingusüsteemi tõttu mitmeid karistusi ja ei tohi näiteks kuni 2022. aasta lõpuni osaleda ühelgi suurvõistlusel. Sportlased võivad küll osa võtta, kuid mitte Venemaa lipu all.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles