Tagasihoidlik Tilga 8484 punkti kohta: ilusad numbrid

Mariel Gregor
Copy
Karel Tilga pärast Tokyo normi täitmist.
Karel Tilga pärast Tokyo normi täitmist. Foto: georgiadogs.com

Karel Tilga täitis hooaja esimesel kümnevõistlusel USAs Athensis 8484 punktiga Tokyo olümpiamängude normi.

Kuu aja eest seitsmevõistluses isikliku rekordi 6264 punktini viinud ja koguni kuus isiklikku rekordit püstitanud Tilga andis sellega korraliku tormihoituse ja tõstis ootused Tokyo normi osas kõrgele.

Möödunud öösel said ootused kuhjaga täidetud, sest Tilga täitis normi (8350 punkti) suure varuga.

23-aastane sportlane oli pärast võimsat etteastet telefonis sama stoilise häälega nagu hiljuti pärast seitsmevõistluse rekordit. «Mul see hääl on jah selline, ükskõik, millega ma hakkama saan või millised emotsioonid sees on, siis hääl ja ka näoilme väga ei muutu ja suuri emotsioone ei peegelda vist,» naerab ta ajakirjaniku küsimuse peale, et kuidas ta nii rahulik on.

«Aga kinnitan, et meel on mul väga hea. Pärast 1500 m jooksu finišisse jõudes olid tunded samuti head. Esimene mõte oli, et aeg tuli ülikorralik (Tilga jooksis võimsa isikliku rekordi 4.26,95 - M.G.) ja teine mõte oli, et mis summa see nüüd kokku andis. Teadsin, et Jussist (samuti OMi normi täitnud Johannes Erm-M.G.) tegin rohkem, sest selleks oli 8.32 vaja joosta. Lootsin juba, et äkki tuli 8500 täis. Aga numbrid on ilusad ikka,» sõnas Tilga.

Kümnevõistleja ütles, et enim tegi talle rõõmu stabiilsus. «Igal alal tegin enam-vähem oma ära, mõnel alal jäi natuke sisse ka ja mõne isikliku tegin ka. Kokkuvõttes stabiilne võistlus.»

Tilga üksikalade tulemused: 11,13 - 7.69 - 15.32 - 2.10 – 49,53 – 15,16 - 47.13 - 4.92 - 66.55 – 4.26,95.

Seda, milline segadus toimus mitu tundi edasi lükatud ja lõpuks sisetingimustes toimunud teivashüppega, loe homsest Postimehest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles