Võidurõõmu tundnud Eesti sprinter: pärast viimast tõusu oli jalgades suhteliselt hapu tunne

Postimees Sport
Copy
Karl-Patrick Lauk
Karl-Patrick Lauk Foto: Saarte Hääl

Karl Patrick Lauk (Team Pro Immo Nicolas Roux) saavutas Rhodosel toimuva 2. kategooria velotuuri (International Tour of Rhodes) kolmandal etapil (153,5 km) kõige säravama, esimese koha. Teise koha sai norra rattur Fredrik Dversnes (Team Coop) ja kolmas oli belglane Stan Van Tricht (SEG Racing Academy).

«Sõidu alguses leppisime meeskonnaga kokku, et kui ma tõusud üle elan, siis mängime minu peale. Kuna täna sõideti kokkuvõtte peale, siis üritas Saksa meeskond tervet sõitu kontrollida. Ütlesin tiimile, et tempo on liiga madal ja võiksime ikka ise üritada tõusudel, aga sellel hetkel ma ei teadnud, et see üks tõsunukk nii terav on.

Tõusu üleval oli meid ca 30-40. Minu tiimi jaoks oli olukord sobiv, sest meil oli neli meest sees. Tahtsin tiimikale öelda, et anname gaasi, kuna ma olin ainuke sprinter seal ees pundis. Meile olukord sobis ja punt oleks võinud sama väikseks jäädagi.

Kuid siis otsustas tiimikas 80 km enne lõppu rünnata, laskumisel oli vastutuul ja punt jooksis jälle kokku. Siis oli selge, et on taas vaja valmistuda pundifinišiks, sest jooksikud saadi kätte. Enne lõppu oli veel üks tõus, kus oli tempo päris tugev, pärast seda oli jalgades suhteliselt hapu tunne.

Lõpp oli pigem allamäge, üritasin olla tiimikate sabas ja säästa jalga. Enne lõppu oli veel üks kukkumine, millest meie õnneks puhtalt pääsesime. Tiim tegi täna hea sõidu, olles mulle koguaeg abiks, kaitstes tuule eest ja motiveerides mind. Ma ise kommunikeerisin ka täna paremini kui eelnevatel päevadel,» võttis Lauk sõidu kokku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles