Superagent soovib Haalandist teha maailma ühe rikkaima jalgpalluri

Karl-Joosep Küngas
Copy
Erling Haaland.
Erling Haaland. Foto: KAI PFAFFENBACH/Pool via REUTERS/Scanpix

Norra jalgpallitäht Erling Haaland on tänavuse suve suurim nimi, kes suure tõenäosusega Saksamaalt lahkub ning uue klubi eest pallima asub. Odav see ostjale siiski olema ei saa, sest lisaks meeletule üleminekutasule tuleb arvestada ka ülisuure palgaga.

Haalandi agendiks on väga paljusid tippmängijaid esindav Mino Raiola, kes pole kunagi kartnud suuri summasid erinevatelt osapooltelt küsida. Nõnda on uuele koduklubile esitatud nõudmine, et 20-aastase Haalandi palk oleks 1,15 miljonit eurot nädalas. See teeks norralase aastapalgaks lausa 55,2 miljonit eurot, millega ta oleks hoobilt üks enim teenivamaid jalgpallureid.

Hetkel teenivad sellest enam ainult Lionel Messi (71 miljonit eurot), Cristiano Ronaldo (70 miljonit eurot) ja Neymar (78 miljonit eurot). Nemad on ka täielik teistest üle, sest hetkel hoiab neljandat positsiooni PSG tähtmängija Kylian Mbappe, kelle aastapalk küündib 28 miljoni euroni.

Uue klubi leidmine on väga keeruline, sest ka Dortmundile tuleb maksta uskumatu üleminekutasu. Hetkel hindab Saksamaa tippklubi oma talismani väärtuseks 177 miljonit eurot, millest enam on makstud ainult Neymari (222 miljonit eurot 2017. aastal Barcelonast PSG-sse) ja Mbappe (180 miljonit 2018. aastal AS Monacost PSG-sse) eest.

Näiteks ühe potentsiaalse kosilase Manchester City peatreener Pep Guardiola selgita, et nemad tuleb kindlasti sellest võidujooksust välisatada. «Meil pole lihtsalt nii palju võimalusi, et säärase summa eest ründajaid osta,» selgitas hispaanlane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles