FIA: WRC tiimid soovivad üha tungivamalt võistelda superriikides

Karl-Joosep Küngas
Copy
Venemaa rallimees Nikolai Grjazin.
Venemaa rallimees Nikolai Grjazin. Foto: REPORTER IMAGES/EPA

Koroonaviiruse tõttu sõidetakse autoralli MM-sarjas tänavu peamiselt Euroopas, kuid juba lähitulevikus loodavad WRC tiimid kihutada superriikides.

Superriikideks on nimetatud riike, mis kõige enam mõjutavad maailma poliitikat ja majanduselu. Praegu on nendeks riikideks USA, Hiina, India, Venemaa ja kokkuvõtlikult ka kogu Euroopa Liit.

Sestap tunnevadki WRC tiimid, et paremaks toimetulekuks vajatakse rohkem etappe, mis toimuksid maailma suurimates keskustes. Rahvusvahelise Autoliidu (FIA) rallidirektor Yves Matton tõdes portaalile Autosport, et WRC promootor, FIA ja mitmed mainitud riigid on juba ka läbirääkimisi pidamas.

«Oleme läbirääkimiste käigus püüdnud mõista, millised võimalused oleksid nendes riikides MM-etapp sõita. WRC eesmärk on kasutada parimaid kohalikke tingimusi ja sestap saame mitmeid pakkumisi üle kogu maailma. Mõistame, et selline käik on vajalik nii FIA-le kui ka meeskondadele endile,» selgitas Matton.

Alates 1973. aastast peetavas autoralli MM-sarjas on võimalus vähemalt üks osavõistlus korraldada 36 riigil. Eelpool mainitud superriikidest pole kunagi sõidetud Venemaa ega India pinnal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles