Autoritaarne Türgi president murdis NBA tähe südame

Postimees Sport
Copy
Enes Kanter (valges).
Enes Kanter (valges). Foto: Javier Rojas/Zumapress.com/Scanpix

NBA klubi Portland Trail Blazersi tsenter Enes Kanter jätkab võitlust Türgi presidendi Recep Tayyip Erdogan vastu. Eelmisel aastal võeti Kanterilt ära Türgi kodakondsus ning nüüd avaldas ta, et kodumaale jäänud perekond on saanud repressioonide osaliseks.

«Minult võeti Türgi kodakondsus. Minu sõnad on teinud minu perele haiget. Minu isa vallandati, doktorikraadi saanud õde ei leia töökohta, vend sunniti klubist lahkuma, sest ta kannab minuga sama perekonnanime,» vahendas Kanteri sõnu Kreeka väljaanne Gazzetta.

«Türgi vanglates on palju süütuid inimesi. Erdogan külvab pingeid Iisraeli ja Kreekaga. Mu süda murdus, kui Erdogan muutis Hagia Sophia katedraali mošeeks. Milleks muuta maailmapärand mošeeks? Olen tänulik Kreekale, et nad võtavad vastu perekondi, kes lahkuvad Türgist Erdogani režiimi tõttu,» ütles Kanter, kes on viimastel aastatel teravalt kritiseerinud presidendi käitumist.

Šveitsis sündinud, kuid Türgis kasvanud Kanter võttis esimest korda Erdogani režiimi teravamalt luubi alla 2013. aastal, kui ta kuulus juba NBA klubi Utah Jazzi ridadesse. Enne USAsse siirdumist mängis Kanter 2008-09 Istanbuli Fenerbahce ridades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles