Kahekordne F1-meister Alonso valas kuulujuttudele vee peale

Postimees Sport
Copy
Fernando Alonso.
Fernando Alonso. Foto: HOCH ZWEI/Pool/XPB/James Moy/HOCH ZWEI/Pool/XPB/James Moy/Scanpix

15 aastat tagasi oma teise F1 meistritiitli võitnud Fernando Alonso on alates käimasolevast hooajast tagasi kuninglikus sarjas. Hispaanlane lükkas ümber kuulujutu, nagu oleks temaga väga raske koostööd teha.

39-aastane Alonso sõidab Alpine meeskonnas koos prantslase Esteban Oconiga. Tiimi nõuandja Alain Prost vihjas intervjuus Le Figarole, et võistkond peab mõlema sõitjaga väga ettevaatlikult ümber käima.

«Nendega peab olema väga ettevaatlik, sest sõitjate vahel võivad tekkida probleemid, mis omakorda võib lõhkuda kogu meeskonna,» ütles neljakordne maailmameister Prost, kes pidas aastatel 1988–89 väga kõva võitlust Ayrton Sennaga, kellega koos kuuluti McLareni meeskonda.

2007. aastal tekkisid McLarenis taas pinged, seekord Alonso ja hilisema seitsmekordse maailmameistri Lewis Hamiltoni vahel. Prosti sõnavõtu järel kehva valgusesse jäänud Alonso tõttas olukorda lahendama. Ta kinnitas El Mundo Deportivole, et ta on karjääri jooksul enamiku tiimikaaslastega suutnud hiljem jääda headeks sõpradeks.

Alonso loetles ette nimesid, nagu Jarno Trulli, Giancarlo Fisichella, Stoffel Vandoorne, Jenson Button ja ka praeguse tiimikaaslase Oconi. «Esteban sõitis Bahreinis testide ja võistluse vahel kardiga. Seega saatsin talle oma firma kardi, et me saaksime koos treenida,» avaldas Alonso.

Hispaanlane avaldas, et on Oconiga nii sõbralikes suhtes kui vähegi võimalik. «Isegi täna hommikul vahetasime sõnumeid. Sellepärast ma selliste väljaütlemiste peale naerangi, sest saan paljude tiimikaaslastega siiani hästi läbi. Vahest on selline kuulsus ka hea, sest hiljem avastavad inimesed, et ma olen täiesti normaalne ja nad pigem üllatuvad ning on selle üle õnnelikud,» paljastas Alonso.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles