Noorel Eesti ringrajasõitjal avanes tippu pürgimiseks suurepärane võimalus

Postimees Sport
Copy
Mattias Vahtel võistlusmasin.
Mattias Vahtel võistlusmasin. Foto: ALM Honda Racing/JAS Motorsport DDP

Eesti ringrajasõitja Mattias Vahtel osaleb tänavu Itaalia meeskonna JAS Motorsport noorte võidusõitjate arenguprogrammis ning võistleb samuti Itaalias Eesti meeskonnaga ALM Honda Racing.

Möödunud aastal käivitatud JAS Motorsport Driver Development Programme'i eesmärk on noorte võidusõitjate ettevalmistamine professionaalse autosportlase karjääriks, seisab pressiteates. 

Programmis arendavad JAS Motorsport'i juhid, tehnikud ja kogenud võidusõitjad Honda Racingust noore autosportlase oskusi mitmekülgselt, käsitledes nii otseselt rajal toimuvat kui ka rajavälist tegevust. Õpetatakse näiteks rehvitaktikat, kütusekoguse arvestamist, infovahetust inseneride ja meeskonnaga. Samuti auto andmete analüüsi ja nende kasutamist seadistamisel ning tööd kliendimeeskondadega.

Mattias Vahtel
Mattias Vahtel Foto: ALM Honda Racing/JAS Motorsport DDP

Programmiga liitumine tähendab, et 18-aastane Mattias Vahtel on meeskonna ametlik arengusõitja - JAS Motorsport Development Driver. Tänavusel hooajal võistleb ta JASi ehitatud Honda Civic Type R TCRga ALM Motorspordi värvides TCR Italy võistlussarjas.

Lisaks Vahtelile kuuluvad arenguprogrammi ka iirlane Reece Barr, itaallased Jacopo Guidetti, Erwin Zanotti ja britt Jack Young.

Pärast edukat kardikarjääri Eestis võistles Vahtel 2019. aastal JASi ehitatud Honda Civic Type R TCRiga ALM Honda Racing värvides TCR Iberico sarjas. Debüütvõistlusel Estorilis finišeeris ta neljandana ja saavutas hooaja kokkuvõttes kolmanda koha. Kuuest võidusõidust kolmel lõpetas Vahtel poodiumikohal ning aitas ALMi meeskondliku sarjavõiduni. Turismiautode Balti meistrivõistluste debüüdil saavutas Vahtel parima stardipositsiooni ning jõudis samal võistlusel ka poodiumile.

Vahtel: «JAS Motorsport'i arenguprogramm ja sellega kaasnev TCR Italy sarjas võistlemine on minu jaoks väga põnevad. Koolitus loob võimaluse enda arendamiseks võidusõitjana kõige laiemas tähenduses. Eelmisel nädalal osalesin esimestel koolitustel ja juba õppisin palju: näiteks, kuidas väljendada ennast inseneridele võimalikult lihtsalt ja selgelt, et võistlusolukorras leida probleemidele kiiresti lahendus. TCR Italy's on minu eesmärgiks võit. See ei saa olema lihtne, kuid siht peab olema kõrge ja tean, et JAS Development Driverina saan end parimal võimalikul moel ette valmistada.»

Riccardo Incarbone, JAS Motorsport Driver Development Programme juht: «Mul on hea meel öelda tere tulemast uuele JAS Motorsport Development Driverile, Mattias Vahtelile. Meil on rõõm töötada andeka sõitjaga, kes on juba andnud oma panuse meistrivõistluste võiduga lõppenud hooajale Honda Civic Type R TCR-iga ning kelles on potentsiaali ehitada üles edukas võidusõitjakarjäär. JAS Motorsport'i arenguprogrammis saame talle anda võidusõitjale vajalikke teadmisi nii rajal kui rajaväliselt. Meil on hea meel, et oleme Mattiasega seda tööd juba alustanud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles