Lance Armstrongi süüdistatakse jälle: olen kindel, et ta kasutas mootorit

Karl-Joosep Küngas
Copy
Lance Armstrong.
Lance Armstrong. Foto: FRANCOIS LENOIR/REUTERS

Endine Prantsusmaa Antidopingu organisatsiooni president Jean-Pierre Verdi kahtlustab, et USA rattur Lance Amstrong kasutas lisaks keelatud ainetele ka ebaausaid võtteid.

«Lance Armstrong on läbi aegade suurim pettur. Ta on olnud osaline mitmes rikkumises, kuid tihtipeale on need kinni mätsitud. Mulle on öeldud, et ma ei hakkaks kõigest rääkima, kuna mind ei usuta, kuid iga jutt on millelegi rajatud,» alustas Verdi.

«Olen veendnud, et tema rattal oli mootor peal. Mul on endiselt silme ees mägietapid, kus ta konkurendid lihtsalt maha jätab. Arutasin kõike mitme eksperdiga ja ka nemad leidsid, et isegi EPO kasutamisega pole säärane tempo võimalik,» jätkas prantslane.

Õli viskas veel tulle ka ajakirjanik Antoine Vayer, kes postitas video sotsiaalmeediasse, kus Armstrong proovib sõidu käigus midagi oma istme alt näppida. Vayeri sõnul oligi tegemist starterist mootori tööle panemisega.

Jalgrattamootorid on olnud kasutusel alates 1998. aastast, kuid võistlustel on need keelatud. Mootor kaalub umbes 800 grammi ning annab sportlasele juurde 500 watti.

Armstrongi võib pidada küll üheks suurimaks petturiks, keda spordimaailm näinud. 2012. aastal võeti temalt ära kõik võidetud tiitlid, kuna mees kasutas kogu karjääri dopingut. Ära võetud saavutuste hulka kuulusid ka seitse Tour de France'i tiitlid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles