VIDEO ⟩ Koju naasnud NBA meister käis üle kolme aasta esimest korda platsil

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Väga pika pausi järel platsile naasnud Timofei Mozgov palliga.
Väga pika pausi järel platsile naasnud Timofei Mozgov palliga. Foto: Jevgeni Solodov/VTB

Venemaa üks edukamaid korvpallureid Timofei Mozgov naasis 1015 päeva kestnud pausi järel platsile.  

34-aastane keskmängija sõlmis Moskva Himkiga lepingu juba enne hooaega 2018/19, ent pääses esimest korda põllule esmaspäeva õhtul. VTB Ühisliiga 89:83 võidumängus Kranojarski Jenissei üle kogus Mozgov 15 minutiga kuus punkti ja sama palju lauapalle.

216-sentimeetrine pallur liikus 2010. aastal Himkist NBAsse. Ta esindas pika perioodi jooksul New York Knicksi, Denver Nuggetsit, Cleveland Cavaliersi, Los Angeles Lakersit ja Brooklyn Netsi. Neist viimaste eest pidas ta ka 2018. aasta 12. aprillil viimase partii. 

Venelase tipphetk saabus 2016. aastal, mil ta võitis Cavaliersis koos LeBron Jamesiga NBA meistritiitli. Tõsi, play-off'ides oli Mozgovi panus üsna tagasihoidlik: 13 mängus panustas ta keskmiselt 6 minutiga 1,2 punkti ja 1,6 lauapalli. 

Pärast viimast partiid Netsi eest esindas tsenter 2. juulil MM-valiksarjas rahvuskoondist. See jäigi aga väga pikaks ajaks keskmängija viimaseks ametlikuks partiiks. Miks?

Mozgovi segas põlveprobleem. Vigastusest pidanuks saama priiks oluliselt varem, kuid USA arstide ravimeetodid olid valed, mistõttu venis taastumine väga pikale. 2019. aasta suvel ütles mängumees, et tal pole platsile naasmisega kiiret. 

Kogenud palluri naasmismäng kujunes väga oluliseks. Võiduga kindlustas tänavu raskustes vaevlev Himki koha Ühisliiga play-off'is. 

«Päris keeruline oli mängu sekkuda, ilmselt läheb veelgi keerulisemaks. Kahjuks ei saanud ma varem võistkonnaga piisavalt trenni teha,» rääkis Mozgov kodumaa meediale.

Tema naasmist oli aga tiimil väga vaja, sest eesliini meest Jordan Mickeyt segavad terviseprobleemid. Hooaja otsustava faasi eel sooviti riske vältida. 

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles