Eesti rallimees teeb EM-sarja debüüdi: tundub ülipõnev

Postimees Sport
Copy
Roland Poom ja Darren Garrod Otepää rallil.
Roland Poom ja Darren Garrod Otepää rallil. Foto: Marko Leesi

Autoralli Euroopa meistrivõistluste (ERC) hooaja alguseni on jäänud 23 päeva. Hooaeg algab 6.–8.maini sõidetava Assooride etapiga, mis tänavu tähistab 55. sünnipäeva. 

Assooride saaresik on Atlandi ookeani põhjaosas paiknev Portugali autonoomne piirkond ja ralli sõidetakse n-ö peasaarel Sao Miguelis, seisab pressiteates. Võistlusel on varem osalenud ka Eesti piloodid ning tänavu teeb EM-debüüdi Roland Poom, kaardilugejaks on Darren Garrod.

Eesti-Briti võistluspaari jaoks on see teine ühine start ja esimene kruusal. Lisaks koostööle Garrodiga, kellele on eesootav võistlus karjääri 235., jätkub Poomi koostöö ka Citroën Racinguga, kes sarnaselt veebruaris sõidetud Otepää talveralliga valmistab ette ja hooldab võistluse ajal C3 Rally2 auto.

Eesti meistrivõistluste hooaja avaetapp lõppes uue kaardilugeja ja meeskonnaga koostööd lihvinud Poomi jaoks absoluudi kuuenda ja R5 (Rally2) autode kolmanda kohaga. Eestlase viimane välisstart pärineb möödunud aasta Rootsi talverallilt.

«Hea meel on jälle suurel võistlusel tagasi olla. Tegelikult see ralli peaks olema minu esimeseks stardiks Euroopa meistrivõistlustel. ERC-sarjast osavõtmine on puhtalt Citroën Racingu soov, seega ilmselt kõik välissõidud, mis sel aastal teen, saavad olema selles sarjas. Kui talvel Otepääl sõidetud ralli oli suuresti uue kaardilugejaga, uue meeskonnaga ja uue autoga tutvumiseks, siis seekord võiks olemine juba vähe kodusem olla. Igal juhul Assooridel võidu sõitmine tundub ülipõnev,» sõnas Poom enne eesootavat ERC-debüüti.

Märtsi keskel võttis Eesti Autospordi Liit (EAL) vastu Autosport Team Estonia 2021 kandidaatide avaldusi. 47 hulgast valiti välja 15 sportlast, kelle hulka kuulub ka Poom.

Autosport Team Estonia 2021 eesmärk on tunnustada ning abistada eelkõige noorsportlasi, kes osalevad või plaanivad osaleda autospordi tiitlivõistlustel ambitsiooni ja potentsiaaliga saavutada medalikohti. Võistkonnaliikmed saavad tasuta rahvusvahelise litsentsi ja võimaluste piires toetab EAL rahaliselt nende osalemist tiitlivõistlustel.

Autosport Team Estonia on osa Eesti Olümpiakomitee (EOK) Eesti tippspordi rahvusvahelise konkurentsivõime suurendamise nimel rajatud Team Estonia süsteemist.

«Tore on sellest hooajast kuuluda Autosport Team Estoniasse, mille nime alt ma ka Euroopas võistlen. Millist rolli täpselt Team Estonia minu hooajal mängima hakkab, ei oska ma veel täpselt öelda, aga igal juhul proovin omalt poolt Eesti lippu kõrgel hoida,» jätkas Poom.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles