Eesti võidusõitja sihib kurikuulsal 24 tunni sõidul esikohta

Karl Mihkel Eller
Copy
Tristan Viidas vahetas sel aastal Mercedese Porsche vastu ja sihib Nürburgringi 24 tunni sõidul esikohta.
Tristan Viidas vahetas sel aastal Mercedese Porsche vastu ja sihib Nürburgringi 24 tunni sõidul esikohta. Foto: Foto: Racingfocus

Ringrajasõitja Tristan Viidas osaleb neljandat aastat järjest Nürburgringi kestussõitude sarjas (NLS, endise nimega VLN). Seekord on eesmärk ei rohkem ega vähem kui esikoht maailma raskeimaks peetaval Nürburgringi 24 tunni sõidul.

Kümme aastat tagasi kardiroolist võimsamatesse võistlusklassidesse kolinud Viidas sõitis viimased kaks aastat NLSis Mercedes-AMG GT4-autoga. Nüüd on ta kolinud teise Saksamaa autotootja juurde ja tugevamasse masinaklassi GT3, mudeliks legendaarne Porsche 911.

Esialgse plaani järgi osaleb Viidas kolmel NLSi etapil, iga sõit on neli tundi pikk ja kõik võistlused toimuvad Nürburgringi 24-kilomeetrisel Nordschleife rajal. Üks ring sõidetakse kaheksa ja poole minutiga ning selle jooksul läbitakse 170 kurvi. Kurikuulsat 95-aastase ajalooga rada kutsutakse ka «Roheliseks põrguks,» sest sel rajal on surma saanud 73 inimest.

Nimed, kellega koos Viidas Rutronik Racingu tiimis sõidab, on tema enda sõnul aukartust äratavad. Üks neist on ülikogenud 43-aastane Romain Dumas, kes 2016. aastal võitis Le Mansi 24 tunni sõidu ja on kaheksa aasta eest tulnud punktikohale ka Prantsusmaa MM-rallil Ford Fiesta WRC-auto roolis. Teine mees on Julien Andlauer, kes kolme aasta eest võidutses Le Mansi võidukihutamisel GT Endurance’i võistlusklassis. Mõlemad mehed on prantslased, lisaks Porsche tehasesõitjad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles