Surmahirmu tundud NBA täht lõpetas päevapealt karjääri

Siim Kaasik
, reporter
Copy
LaMarcus Aldridge.
LaMarcus Aldridge. Foto: Sarah Stier/AFP

Brooklyn Netsi 35-aastane korvpallur LaMarcus Aldridge teatas keset hooaega, et on sunnitud südameprobleemi tõttu karjääri lõpetama. 

Tänavust hooaega alustas Aldridge küll San Antonio Spursi ridades, kuid märtsis liitus ta Brooklyn Netsiga. Viimati käis Aldridge väljakul 11. aprillil.

«Viimases kohtumises olid mul südamerütmi häired. Pärast mängu muutus asi veelgi hirmuäratavamaks. Järgmisel hommikul ütlesin meeskonnale, mis minuga lahti on. Seejärel viidi mind haiglasse,» avaldas Aldridge.

Kuigi praegu tunneb Aldridge end juba parmini, ehmatasid südamerütmi häired teda sedavõrd palju, et mees otsustas päevapealt karjääri lõpetada. «See oli raske otsus. Olen viimased 15 aastat seadnud korvpalli esikohale. Nüüd on aeg pöörata tähelepanu tervisele ja perekonnale,» sõnas ta.

Aldridge’i valis NBAsse 2006. aasta drafti teise valikuna Portland Trail Blazers. Seal mängis ta kuni 2015. aastani, siirdudes edasi San Antonio Spursi. Karjääri lõpetas ta Brooklyn Netsis, kelle eest tegi kaasa viies kohtumises.

Ühtegi meistritiitlit Aldridge küll ei võitnud, ent individuaalseid saavutusi teenis ta 15 hooaja jooksul küll ja veel. Näiteks valiti ta seitsmel korral NBA tähtede mängule. Kahel korral kuulus ta NBA teise viisikusse ning kolmel korral NBA kolmandasse viisikusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles