Meedia: F1 hooaega tabas esimene suurem tagasilöök

Karl-Joosep Küngas
Copy
Lewis Hamilton tunamullusel Kanada GPl.
Lewis Hamilton tunamullusel Kanada GPl. Foto: Ryan Remiorz / AP

Koroonaviirus mõjutas oluliselt möödunud hooajal erinevaid spordisarju, kuid ilmselt pole pääsu ka tänavu.

Üha suurem oht on, et kuninglik vormelisari ei jõua teist aastat järjest Kanada pinnale. Kuigi ametlikult pole veel seda kinnitatud, siis esimesena teatas sellest kohalik raadiojaam Radio-Canada.

Kanadas peaks toimuma hooaja seitsmes osavõistlus 13. juunil, kuid kohalik terviseamet ja F1 pole jõudnud kokkuleppele koroonaviiruse meetmetes viiruse leviku takistamisel. F1 tegevjuht Stefano Domenicalli lootis, et neile tehtaks erand karantiini osas, kuid sellega pole kohalikud nõus.

F1 selgitas, et nad suudavad tekitada Kanadas suure koroonamulli, kus kõik oleksid kaitstud, kuid F1-etapi korraldamiseks vajatakse palju vabatahtlikke, kes tuleksid ikkagi väljaspoolt seda mulli.

«Läbirääkimised Kanada F1-etapi promootoritega veel käivad ja hetkel ei sooviks olukorda rohkem kommenteerida,» selgitasid F1 esindajad Motorspordile.

Esimest korda sõideti Kanada pinnal F1-etapp 1967. aastal ning see on jäänud toimumata ainult neljal korral. Kui 1975., 1987. ja 2009. aastal see lihtsalt ei kuulnud kalendrisse, siis möödunud aastal segas võistlust just koroonaviirus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles