Kultuurkapital eraldas Veerpalule 5400 eurot, aga summat pole tasutud

Copy
Andrus Veerpalu.
Andrus Veerpalu. Foto: Maarius Suviste

Neljapäeval Eesti Vabariigi Presidendi otsusega kahest teenetemärgist ilma jäänud Andrus Veerpalu osas tehti Kultuurkapitalile ettepanek, et tunnustada teda kahe olümpiakulla eest 5400 euroga. Kas ta summa ka kätte saab, on praegu lahtine.

22. veebruaril lõppenud taotlusvooru laekus Kultuurkapitalile 3956 taotlust, millega taotleti toetusteks ja stipendiumideks kokku 14 534 795,30 eurot, nendest 17 taotlust saadeti rahastamiseks Kultuurkapitali nõukogule kokku summas 587 830 eurot. Kultuurkapitali nõukogu, sihtkapitalid, toetusprogrammid ja maakondlikud ekspertgrupid jagasid taotluste alusel ja omal algatusel toetusteks kokku ligi 5,55 miljonit eurot.

Kuigi summa on eraldatud ka Veerpalule, ütles Kultuuriministeeriumi spordiosakonna nõunik Kaarel Nestor Postimehele, et toetust pole veel välja makstud. «Lähiajal koguneb Kultuurkapitali nõukogu, et tekkinud olukorda arutada,» lisas ta. 

Tänavu veebruaris 50. sünnipäeva tähistanud Veerpalu on karjääri jooksul võitnud olümpiamängudelt kaks kuldmedalit ning veel ka ühe hõbeda. Triumfid tulid 2002. aastal Salt Lake Cityst ja 2006. aastal Torinost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles