Henry Sildaru sekkus Soomes kõrgesse mängu

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Henry Sildaru.
Henry Sildaru. Foto: Tõnis Sildaru

Henry Sildaru saavutas Soome meistrivõistlustel Big Airi hüpetes neljanda koha.

Kui avavooru järel oli Sildaru viies, siis teise vooru järel kerkis juba kolmandale kohale. Viimases voorus langes eestlane aga neljandaks.

Soome meistriks krooniti 20-aastane Joona Sipola, kes kogus kahe hüppega 175,99 punktiga. Teiseks tuli 18-aastane Teemu Lauronen 170,99 ja kolmandaks 25-aastane Aleksi Patja 170,66 punktiga.

14-aastane Sildaru lõpetas võistluse 165,99 punktiga ehk medalist jäi teda lahutama 4,67 silma. Kokku võistles Big Airis 20 sportlast.

«Võib võistlusega rahule jääda,» sõnas treener Tõnis Sildaru. «1260 duubel vasakule õnnestus, kuid paremale pööratud hüpped ebaõnnestusid. Tegime paremale mõlemad korrad duubli 1080 kraadiga. Ühel puhul jäi hoogu väheks, teisel läks hüpe liiga pikaks,» lausus treener ning lisas, et võitja sooritas kahekordse 1620 kraadiga ja teise selg ees kahekordse 1080 kraadiga.

«Kolmandat kohta oleks raske püüda olnud. Saime siit emotsionaalselt hea treeningu. Täna polnud meie trikid nii rasked nagu juunioride MMil. Proovisime treeningutel ka raskemaid, kuid siin kuidagi ei tule välja. Seetõttu läksime lihtsama kava peale,» selgitas ta.

Homme võistleb Sildaru veel rennisõidus ning ülehomme pargisõidus. Soome jääb ta kuni 10. maini. «Eks me proovime siin raskemaid trikke tegema hakata. Kui täna on Henry kõige keerulisem trikk duubel otse 1260 kraadiga, siis äkki õnnestub hea õnnega teha 1440 kraadi. See on pisut keerulisem kahekordne, teistmoodi rotatsiooniga,» lausus isa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles