Šmigun-Vähi ees olümpiavõitjaks kroonitud tšempion jätkab karjääri: ma pole veel oma lage leidnud

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Vancouveri olümpia 10 km vabatehnikasõidu medalikolmik Charlotte Kalla (keskel), Kristina Šmigun-Vähi (vasakul) ja Marit Bjørgen.
Vancouveri olümpia 10 km vabatehnikasõidu medalikolmik Charlotte Kalla (keskel), Kristina Šmigun-Vähi (vasakul) ja Marit Bjørgen. Foto: RAIGO PAJULA/PM/SCANPIX BALTICS

Rootsi 33-aastane murdmaasuusataja Charlotte Kalla jätkab karjääri ning loodab võistelda 2022. aasta Pekingi olümpiamängudel.

Pekingi olümpiamängud oleksid Rootsi murdmaasuusatajale neljandad. Olümpiadebüüdi tegi ta 2010. aastal Vancouveris, kus võitis 10 km vabatehnikasõidus 6,6-sekundilise eduga Kristina Šmigun-Vähi ees kuldmedali. Paarissprindis riputati Kalla kaela hõbemedal.

Ka järgmised olümpiamängud kujunesid Kalla jaoks edukaks. 2014. aastal Sotšis võitis ta kulla ja kaks hõbedat, 2018. aastal Pyeongchangis kulla ja kolm hõbedat.

«Enne olümpiamänge tuleb mul mitmeid probleeme lahendada. Samas tähendab nende probleemidega tegelemine võimalust areneda. Ma ei tunne, et oleksin veel oma lage leidnud,» sõnas Kalla.

«Tahaksin olümpial osaleda võimalikult paljudel distantsidel. Tõsi, praegu on Rootsi koondises nii tugev konkurents, et keeruline on ühte kohta nelja hulgast endale saada,» tõdes Kalla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles