Biatlonilegend Neuner olümpiavõidu tähistamisest: läksin salaja alkoholi järele, kodumaale naastes ei tundnud tipp-poliitik mind ära (2)

Postimees Sport
Copy
Magdalena Neuner.
Magdalena Neuner. Foto: LakoPress/imago images / Lackovic/Scanpix

Kahekordne laskesuusatamise olümpiavõitja ja 12-kordne maailmameister Magdalena Neuner avaldas, kuidas ta tähistas oma OM-kulda Vancouveri mängudel.

«Olümpiakülas polnud alkoholi. Viimasel õhtul enne kojulendu hiilisin ma koos bobikelgumeeskonnaga salaja poodi. Me ostsime väga palju alkoholi,» rääkis Neuner intervjuus Saksa telekanalile Sport1.

«Me tulime tagasi olümpiakülla suurte kottidega ja tundsime ennast kangelastena – pidu võis alata. See oli meeletu. Hiljem Münchenis toimunud vastuvõtuparaadil jäin ma koguaega magama, olin nii väsinud,» pajatas sakslanna.

Huvitav seik oli ka see, et Baieri liidumaa peaministri Horst Seehoferi vastuvõtul ei tundnud tähtis poliitik spordikangelannat ära. «Ma lähenesin talle ja ta küsis: «kes te olete?» Vastasin «ma olen Neuner.» See oli väga eriline hetk,» avaldas nüüdseks 34-aastane Neuner.

Alates 2006-07 hooajast MM-tiitleid võitnud Neuner lõpetas karjääri ootamatult juba 2012. aastal, kui oli alles 25-aastane. Olümpialt teenis ta medalid vaid 2010. aasta Vancouveri mängudelt. Kulla sai ta kaela 10 km jälitussõidus ja 12,5 km ühisstardist sõidus, hõbemedali 7,5 km sprindis.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles