Chelsea täht elas mungakloostris ning mõlgutas jalgpallist loobumise mõtteid

Postimees Sport
Copy
Jorginho (paremal) ja meeskonnakaaslane Mason Mount.
Jorginho (paremal) ja meeskonnakaaslane Mason Mount. Foto: Oli Scarff / POOL/EPA/Scanpix

Peaaegu kolm hooaega Inglismaa jalgpalli tipptiimis Londoni Chelseas mänginud brasiillane Jorginho rääkis avameelses intervjuus, et noorjalgpallurina tuli tal elada mungakloostris ning ta oli lähedal jalgpallist loobumisele.

Jorginho on pärit väikesest Brasiilia linnakesest. Teismelisena tuli ta Euroopasse ning liitus Itaalias Verona Hellase akadeemiaga. Itaalias pandi noored elama vanasse mungakloostrisse ning tingimused olid päris trööstitud.

«Oli koht munkadele ja siis meie kuuekesi akadeemiast olime ühes väikeses toas poolteist aastat. Meile maksti 20 eurot nädalas taskuraha,» rääkis Jorginho Daily Mailile antud intervjuus.

Noormängija ise väga palju ei kurtnud ning pigem kiitis head toitu. Kui ta kohtus kaasmaalase, tollase Verona väravavahi Rafael Pinheiroga, hakkasid asjad muutuma. Pinheiro oli mängijate olmetingimustest löödud ja võttis südameasjaks asjad korda ajada.

Nooruke Jorginho arvas, et nüüd ongi tema laul lauldud ja kartis, et ta visatakse akadeemiast välja. «Minu jaoks oli jalgpalliga kõik,» meenutas ta. «Helistasin emale, nutsin ja tahtsin tagasi koju minna ja jalgpalli sinna paika jätta.» Ema aga vastas talle, et kui tuleb saba jalge vahel tagasi Brasiiliasse, siis nende katuse alla tal enam asja pole. Nii võttiski 17-aastane Jorginho ennast kokku ja jätkas teed tipu suunas.

Praegu 29-aastane Jorginho alustaski profikarjääri Veronas, kus mängis aastatel 2010–14. Edasi liikus ta Napolisse, kus mängis kolm hooaega. Alates 2018. aastast kuulub ta Chelsea ridadesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles