Lisaks Sildarule tõusis Soome meistrivõistlustel poodiumile veel teinegi eestlane

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Foto: Instagram @hmantson

Sel nädalavahetusel toimuvatel freestyle-suusatamise Soome meistrivõistlustel pakuvad põhjanaabritele konkurendid ka mõned eestlased. Kui Henry Sildaru tegemistega on suuremad spordisõbrad väga hästi kursis, siis lisaks on Rukal võistlustules 16-aastane Hanna Maria Antson.  

Antson osales eile Big Air võitlusel ning platseerus viie naise konkurentsis teiseks. Eestlanna hüppeid hinnati vastavalt 79,66, 67,66 ja 69,66 punkti vääriliseks ehk tema kahe parema hüppe koondsumma oli 149,32. 

Kindla esikoha võttis põhjanaabrite edukaim nais-freestyle-suusataja Anni Karava, kes kogus 166,33 punkti. Kolmandaks platseerus Viivi Paljärvi 134,66 punktiga.

Soome meistrivõistluste arvestuses sai Paljärvi kaela siiski hõbemedali, sest Antson võistles n-ö süsteemiväliselt ning pjedestaalile ei kerkinud. Küll kutsuti ta ühes teiste võistlejatega ühisele poodiumipildile. 

Esialgu oli Antson, kelle treeneriks on Kelly Sildaru juhendaja ja kaasa Mihkel Ustav, üles antud ka laupäevaseks rennisõiduks, kuid lõpuks ta siiski starti ei tulnud. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles