Särava partii teinud Kristian Kullamäe vedas koduklubi väga vajaliku võiduni

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Foto: CB Imprenta Bahía San Agustin/Facebook

Hispaania korvpalli esiliigas alistas Kristian Kullamäe leivaisa Mallorca Palma kodusaalis lähirivaali Oviedo 80:77. 

Suurema osa ajast dikteerisid kohtumist külalised, võites avapoolaja üheksa punktiga. Kuigi vahe püsis samas suurusjärgus, oli Oviedo veel kaks minutit enne lõpuvilet ees 77:71. Selle järgnes aga Palma 9:0 lõpuspurt, millest võiduks piisas. 

Muide, otsustavad punktid tõi Kullamäe. Ta meelitas viimastel sekunditel vastaselt kolmese taga vea välja ning realiseeris kõik vabavisked. Oviedol oli võimalus veel mänguseis viigistada, ent kaugvise lendas mööda. 

Eesti koondise mängujuht alustas kohtumist pingilt, ent teenis ligi 30 minutit. Kullamäe kogus üleplatsimehena 25 punkti (kahesed 9/5, kolmesed 7/3, vabavisked 6/6), noppis 7 lauapalli ja jagas 3 tulemuslikku söötu. Tiim jäi tema väljakul olles 14 silmaga plussi. 

Palma teenis tabelisse väga vajaliku võidu. Seitsme võidu ja sama paljude kaotusega tõusti Oviedoga ühele pulgale, jagades 6.-7. kohta. Play-off'i pääsevad seitse paremat.

Võidulisa teenis ka Jaan Puideti tööandja Valladolid. Kodusaalis alistati 85:70 Alicante. 

Peaaegu poolteist kuu pikkuse vigastuspausi järel käis platsil ka Puidet. Ta panustas ligi 22 minutiga 4 silma. 

Muide, hooaega alustas Valladolidis Martin Paasoja. Paraku vigastas ta detsembris nõnda õnnetult põlve, et platsile tänavu ei naase. Teda toodigi asendama Puidet. 

Ka Valladolidil on veel võimalus play-off'i koha eest võidelda. Neli vooru enne turniiri lõppu lahutab Oviedost ja Palmast kaks võitu. 

Hispaania esiliiga tänavuse formaadi kohaselt jagati 19 võistkonda esialgu kahte alagruppi. Mõlemast pääses ülemisse vahegruppi viis paremat, omavahelised tulemused võeti kaasa. Kümnest satsist jõuab kohamängudele seitse, pluss alumise vahegrupi võitja. 

Kõrgliigasse tõusevad hooaja lõppedes kaks paremat. 

Tabeliseis:

Foto: Kuvatõmmis
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles