VIDEO ⟩ Eesti parimale judokale sai EMil saatuslikuks tabamus vastase jalgevahele: püüdsin rünnata, aga lööki munadesse polnud

Ville Arike
, reporter
Copy
Grigori Minaškin.
Grigori Minaškin. Foto: Erik Tikan

Lissabonis peetav judo EM lõppes Grigori Minaškinile ootamatult, sest ta võeti maha ebasportliku käitumise eest. 

Kaalkategooria -100 kg matšis pääsu eest kaheksa hulka võidelnud Eesti judoka jäi Jorge Fonseca vastu waza-ari'ga taha. Aktiivselt punkte püüdes tabas ta portugallast põlvega hella kohta. Heitlus jäi pooleli ning pärast väikest mõttepausi sai kohtunik videokordust vaadanud abilistelt kõrva info, et Minaškinile määratakse hoiatus. See oli talle kolmas, mis tähendas ühtlasi kaotust. 

Vaata videost (alates 4.15), mis juhtus:

Minaškin oli juhtunust teisel arvamusel. «Kõik, kes matši vaatasid, ütlesid, et ei saa aru, mille eest mulle hoiatus anti,» laiutas judoka Postimehega vesteldes käsi.

«See on maadlus. Olin kaotusseisus, püüdsin rünnata. Mingit lööki munadesse ei olnud, lõin põlvega juhuslikult vastu tema jalga.

Vaatasin video kolm korda üle, vastane põikles minu eest ära ja blokeeris rünnakukatseid. Hoopis temale võinuks juba varem shido (hoiatus passiivsuse eest - toim) anda. Aga ta on maailmameister, võib-olla ei tahetud talle viimast hoiatust nii kiirelt anda,» arutles Minaškin.

Ta oli avaringis alistanud ippon'iga bulgaarlase Daniel Dichevi ning kohtus seejärel Fonsecaga. «Olen pettunud. Ma ei tea, kas oleksin suutnud matši võita, aga tol hetkel sajaprotsendiliselt polnud see minu shido,» võttis Minaškin emotsioonid kokku.

Klen-Kristofer Kaljulaid langes -90 kg kaalukategooria esimeses ja Mattias Kuusik teises ringis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles