Kontaveit jahib Porschet, Kanepi püüab sinilindu Istanbulis

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: Marta Lavandier/AP/Scanpix

Tuleval nädalal naasevad platsile mõlemad Eesti tipptennisistid Anett Kontaveit (WTA 26.) ja Kaia Kanepi (WTA 64.), ent nad mängivad erinevatel turniiridel. 

Lõviosa tugevamatest mängijatest koguneb Saksamaal Stuttgartis, kus lisaks auhinnarahale premeeritakse parimat uhiuue Porsche autoga.

WTA 500 turniiril osaleb ka Kontaveit. Esikümnest on kohal seitse mängijat, nende hulgas ka liider Ashleigh Barty ja kolmas reket Simona Halep. 

Kontaveit kohtub avaringis läbi kvalifikatsiooni põhitabelisse jõudnud Julia Middendorffiga. Muide, varasemalt vaid noorte ja juunioride turniire mänginud 18-aastane sakslanna ei mahugi WTA tabelisse.

Võidu korral ootab Eesti esinumbrit maailma neljas, Sofia Kenin. Ameeriklanna on avaringist prii. 

Kontaveidil on Stuttgartist üsna head mälestused. Kaks aastat tagasi jõudis ta seal finaali, kus tuli tunnistada Petra Kvitova paremust. 

Samal ajal püüab Kanepi kõrget kohta Türgis WTA 250 turniiril. Istanbulis on 20 parema tennisisti seast kohal vaid üks, belglanna Elise Mertens (WTA 17.).

Kanepi kohtub avaringis Kasahstani mängija Zarina Dijasega (WTA 90.) Varasemalt on kohtutud neljal korral, võitudega ollakse 2:2 viigis. Viimati madistati 2019. aastal Indian Wellsil, siis jäi 6:3, 6:7(6) peale Dijas. 

Esialgse info kohaselt peaksid mõlemad eestlannad alustama teisipäeval. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles