12 suurt on otsustanud: Euroopa Superliiga ikkagi tuleb

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Barcelona ja Madridi Real on mõlemad öelnud Superliigale «jah»
Barcelona ja Madridi Real on mõlemad öelnud Superliigale «jah» Foto: SERGIO PEREZ/REUTERS/Scanpix

Juba mõnda aega on jalgpalliringkondades sahistatud Euroopa Superliigast, kuhu pääseksid ainult tõelised eliitklubid. Nüüd näib aga, et see ongi tõeks saanud. 

Esimesed kindlamad sahinad selles osas jõudsid meediasse juba pühapäeva õhtul ning töönädala alguses kuulutasid juba kõik maailma suuremad väljaanded, et eliittšempionaat on kohal.

Oma nõusoleku liigaga liitumiseks on praeguseks andnud 12 klubi. Inglismaalt on jah-sõna öelnud Manchester United, Liverpool, Londoni Chelsea, Londoni Arsenal, Tottenhami Hotspur ja Manchester City, kellest viimane olevat lõplikult pardale hüpanud alles üheteistkümnendal tunnil ehk laupäeval. 

Lisaks on oma nõusoleku andnud kolm suurt Itaaliast ja Hispaaniast, ehk vastavalt Torino Juventus, AC Milan, Milano Inter ning Madridi Real, Madridi Atletico ja FC Barcelona.

Liitumisettepankud tehti ka Saksamaa ja Prantsusmaa tippudele, kuid nemad lükkasid pakkumise esialgu tagasi. See ei tähenda siiski, et sellega liitumine poleks enam võimalik, sest kohti peaks uues sarjas olema 20. Uus sari peaks väidetavalt oma hoo sisse saama 2022/23 hooajast. 

Veel pühapäeval saatis UEFA koos Inglismaa, Hispaania ja Itaalia jalgpalliliitudega välja teate, milles hoiatas kõiki nimetatud klubisid Superliigaga liitumise eest.

«Jätkame püüdlusi uue liiga loomise takistamiseks. Soovime, et küünilist projekti, mis põhineb mõne meeskonna omakasul, käima ei lükataks,» seisis seal. «Kasutame kõikvõimalikke meetodeid, nii juriidiliselt kui ka sportlikult, et superliiga sündi takistada. Jalgpall põhineb avatud võitlusel ja sportlikul printsiibil. Teisiti pole lihtsalt võimalik.»

Kõikvõimalike meetmete hulka kuulus sealjuures ähvardus, et Superliigaga liitunud tiimidel keelatakse osaleda kodustes sarjades. Lisaks ei lubataks nende klubide mängijaid koondist esindama EM- ja MM-finaalturniiridele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles