Viimasel veerandil meeletu surve peale pannud Pärnu asus Kalevi vastu veerandfinaali juhtima

Karl-Joosep Küngas
Copy
Pärnu Sadama korvpallimeeskond.
Pärnu Sadama korvpallimeeskond. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Korvpalli Meistriliigas algasid kohamängud ning esimeses veerandfinaalis läksid Pärnus vastamisi kohalik Pärnu Sadam ning neile külla sõitnud Tallinna Kalev/TLÜ. 

Pärnu teenis põhihooaja teise kohaga Tallinna Kalevi vastu kahe võiduni peetavas veerandfinaalis koduväljakueelise. See suudeti ka lõpuks täna ära kasutada, kuid selleks pidid pärnakad ohtralt vaeva nägema.

Avapoolajal mängiti väga musta korvpalli ning mõlemad meeskonnad olid hädas visketabavusega. See tähendas, et ohtralt tuli võidelda lauapallide pärast ning sellega tuli paremini toime Pärnu, kuid pikemale pausile mindi vastu mängukäiku ikkagi külaliste 43:42 juhtimisel.

Teisel poolajal näidati juba hoopis lõbusamat mängu ja korvid tulid loogilisemat rada mööda. Üllatuslikult jätkasid kalevlased veel eduseisu kasvatamist ning parimal juhul oldi peal lausa üheksa silmaga (62:53).

Siiski sai püssirohi viimasel veerandil kalevlastel otsa ning seda peamiselt seetõttu, et põhimeestel kasvasid mänguminutid 30-st üle või selle lähedale. Pärnu kasutas selle eeskujulikult ära ning võttis lõpuks jõuga oma ära. Lõpusireeni kõlades särasid tablool Pärnu 88:76 võidunumbrid, viimane veerand pärnakatele lausa 29:14.

Võitjate poolel jõudis koguni kuus meest kahekohalise punktisummani. Nendest edukaimana tõid Robert Valge ja Linards Jaunzems 15 punkti. Edon Maxhuni lisas 13, Mihkel Kirves 12, Kristjan Kangur 11 ja Hugo Toom 10 silma.

Tallinna Kalevi resultatiivseimatena viskasid Mario Paiste ja Antonio Williams võrdselt 21 punkti.

Selle paari teine kohtumine peetakse juba neljapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles