UEFA president ähvardas taas Superliiga asutajaid: suurklubid peaks mõistma, et nad on nii võimsad tänu meile

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Aleksander Ceferin.
Aleksander Ceferin. Foto: YVES HERMAN/REUTERS/Scanpix

Rahvusvahelise jalgpalliliidu UEFA kongressil oli taas üks peamisi teemasid Superliiga, mis 12 klubist teinud ülejäänud maailma vaenlased. 

Inglismaa, Hispaania ja Itaalia klubidest koosnevat tuumikut on juba ähvardatud väga ränkade sanktsioonidega. Väidetavalt visatakse nad välja kodusest liigast ning nende võistkondade mängijatel keelatakse osalemine EM- ja MM-finaalturniiridel. 

Sarnases toonis jätkati ka tänasel kongressil. «Isekus on asendamas solidaarsust. Raha muutub tähtsamaks hiilgusest, ahnus tõuseb olulisemaks lojaalsusest ja materiaalsus varjutab kirge,» sõnas UEFA president Aleksander Ceferin.

«Jalgpall ei kuulu kellelegi. Või siis kuulub kõigile, sest jalgpall on osa meie pärandist. Austagem ajalugu, traditsioone ja kõiki teisi. See loeb nii mõndagi.»

Ta jätkas oluliselt karmimalt: «Tänased suurklubid ei pruukinud olla minevikus nii võimsad. Ja puudub garantii, et nad on suurklubid ka tulevikus. Jalgpall on dünaamiline ja ettearvamatu. See muudabki mängu nõnda kauniks. 

Klubid, kes arvavad, et nad on suured ja puutumatud, peaksid mäletama, kust nad tulevad. Nad võiks mõista, et nad on tõusnud Euroopa gigantideks suurest tänu UEFA-le.»

Temaga nõustus ka rahvusvahelise jalgpalliliidu FIFA president Gianni Infantino: «Mõned julgevad riskida päris suure töö prügikasti viskamisega, et saada võib-olla ajutiselt mõningast tulu. Inimesed peaks olema väga ettevaatlikud. Neil lasub vastutus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles