Austraalia tenniseäss peab kohtu ette astuma

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bernard Tomic
Bernard Tomic Foto: SCANPIX

Austraalia tennisist Bernard Tomic, kes keeldus eelmisel nädalal politsei märguande peale oma autot peatamast ja kolmeks tunniks oma koju varjus, peab nende tegude eest kohtus vastust andma.

19-aastase Tomici oranž BMW M3 peatati Gold Coastil tunni aja jooksul kaks korda ja juhti trahviti kokku 600 dollariga. Kolmanda peatumismärguande peale otsustas Tomic mitte reageerida, sõitis koju ja lukustas end kolmeks tunniks majja, sellal kui politseinikud, advokaadid ja isegi kohalikud poliitikud Tomici pereliikmetega läbirääkimisi pidasid.

Tomici vanuses ei tohiks tegelikult Austraalia seaduste järgi nii võimsa auto roolis üldse istuda, kuid tennisistile on antud eriluba. See puudutab aga vaid sõitu kodust trenni ja tagasi, kuid kinnipidamise ajal tiirutas noormees niisama linna peal. Kui politseinik talt aru päris, kuhu minek, vastas Tomic esialgu, et läheb reketikeeli tooma, kuid lisas siis: «Minu asi on seda teada ja teie asi välja uurida.»

Stuttgartis sündinud horvaatia verd Tomic ise endal mingi süüd ei näe ning on omakorda rünnakule asunud, väites, et politsei kiusab teda lihtsalt taga ning selle põhjuseks on tema päritolu – nimelt usub tennisist, et teda ei peeta õigeks austraallaseks.

Kahe nädala pärast kohtu ette astumisest sellised vabandused teda aga ei päästa ning tõenäoliselt jääb Tomic juhiloast ilma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles