Venemaa kergejõustiklane võtab olümpiale jõudmiseks ette radikaalse sammu

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Foto: Instagram/@dmitrylopin

29-aastase Venemaa sprinter Dmitri Lopini suur eesmärk on pääseda olümpiamängudele. Et unistust teoks teha, on ta valmis veel hilises vanuses spordiala vahetama.

Märtsis proovis Lopin esimest korda bobisõitu, kuid on praeguseks juba sel alal Venemaa meister ja hõbemedalist. Venemaa meistritiitli võitis ta neljases ning hõbemedali kaheses bobis.

«Kaalun tõsiselt bobikelgutamisesse üle minna. Kergejõustikus pole ma veel säranud ning sprinterina hakkab mul aeg otsa saama. Kui hakkaksin praegu bobikelgutamisele keskenduma, siis oleks mul variant pääseda Pekingi olümpiale ja ka teistele rahvusvahelistele võistlustele. Saaksin kätte selle, millest olen aastaid kergejõustikus ilma jäänud,» lausus Lopin.

2020. aasta Venemaa meistrivõistlustel 100 meetri sprindis hõbemedali võitnud Lopin ei osanud ette kujutada, et pool aastat hiljem võistleb ta juba bobikelgutamises. «Ma olen küll bobikelgutamisele põgusalt mõelnud, kuid tegelikult armastan kergejõustikku väga. Probleem on selles, et ma pole saanud pikalt rahvusvahelisel areenil võistelda ja see pärsib arengut. Siis pakuti mulle aga sellist võimalust,» lausus ta.

Esimest korda laskus ta bobikelguga renni 17. märtsil. «Ma ei kartnud, kuid koormused on sel alal ikka päris tõsised. Ega ma algul suurt midagi aru ei saanud, kuid pärast paari trenni hakkasin alast juba rohkem taipama,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles