Ametlik: Kõik kuus Inglismaa klubi loobusid Superliigast

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Inglismaa klubid ei suutnud fännide survele vastu seista. Pilt on illustratiivne.
Inglismaa klubid ei suutnud fännide survele vastu seista. Pilt on illustratiivne. Foto: Neil Hall/Ap/Scanpix

Pühapäeval vutimaailma raputanud plaan Euroopa Superliigast on 48 tundi hiljem vaat, et täielikult kokku kukkumas. Nimelt hakkasid teisipäeva õhtul levima kuuldused, et esimesed klubid on oma jah-sõnadest taganemas ning praeguseks on niimoodi talitanud kõik kuus Premier League'i hiidu.

Pühapäeval vutimaastiku raputanud teade peagi ilmavalgust nägevast Superliigast tekitas jalgpallimaailmas sõja. UEFA ja FIFA ähvardasid Superliiga asutajaklubisid sanktsioonidega. Näiteks kõlasid ähvardused, et Superliigas mängivad jalgpallurid ei saaks enam rahvuskoondisi esindada.

Superliigaga liitumiseks olid nõusoleku andnud 12 klubi, kellest kuus mängivad Inglismaal. Teisipäeva õhtul hakati aga ükshaaval plaanis loobuma: otsa tegi lahti Londoni Chelsea ning paar tundi hiljem olid seda teinud ka ülejäänud viis hiidu: Manchester City, Manchester United, Arsenal, Tottenham ja Liverpool. 

Klubid, kes esialgu Superliigaga liitusid 

Inglismaalt: Manchester United, Manchester City, Liverpool, Londoni Chelsea, Londoni Arsenal, Tottenham Hotspur

Itaaliast: Juventus, AC Milan, Milano Internazionale

Hispaaniast: FC Barcelona, Madridi Real, Madridi Atletico

Sellega ilmselt saaga ei piirdu, sest lahkumissahinaid on kuulda ka Hispaanias. Lisaks hakkavad lendama erinevate inimeste pead: juba oma ametist taandumisest teada andnud Manchester Unitedi tegevjuht Ed Woodward. 

Mitmed meediaväljaanded raporteerivad, et ametist on tagasi astumas ka Juventuse president Andrea Agnelli, kuid klubi seda ei kinnita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles