Superliiga avantüür läks 48 tunniga pauguga lõhki

Ville Arike
, reporter
Copy
Rooma tänavakunstnik Laika MCMLIV joonistas ühe maja seinale ilmeka pildi läbikukkunud revolutsionäärist, Torino Juventuse presidendist Andrea Agnellist.
Rooma tänavakunstnik Laika MCMLIV joonistas ühe maja seinale ilmeka pildi läbikukkunud revolutsionäärist, Torino Juventuse presidendist Andrea Agnellist. Foto: Fabio Frustaci/EPA/Scanpix

Pühapäeva õhtu tõi uudised, et juba mitu aastat sahistatu on tõeks saanud – tosin klubi asutas jalgpalli superliiga, kaasatakse veel meeskondi ja hakatakse mängima oma mänge. Umbes 48 tundi hiljem läks kogu see avantüür pauguga lõhki, kui Inglismaa klubid teatasid üksteise järel Superliigast loobumisest.

Jalgpallimaailm polnud midagi sellist veel näinud. Esmaspäev ja teisipäev näitasid, mida tähendab rohkem kui 150 aasta vanune kultuurikiht. Superliiga materdasid maatasa mitte ainult katusorganisatsioonid UEFA ja FIFA, aga ka fännid, teised klubid, jalgpallurid, treenerid, riikide alaliidud. Ühel hetkel tasakesi ning lõpuks üha valjemini ka Superliiga meeskondade mitu treenerit ja mängijad – kes mõistetavalt ei saanud oma tööandjaga otseselt raksu minna.

Briti peaminister Boris Johnson lubas valitsuse poolt loopida Superliiga kodaratesse kõik kaikad, mis võimalik. Vahest kõige olulisem oli fännide ühemõtteline hoiak, samas on ka Inglismaa jalgpalliliidul olemas selged nupud, millega vajutada ärahüppajate väga valusatele kohtadele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles