Kontaveidi ja Kanepi konkurent võitis võitluse vähiga (1)

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Anett Kontaveit (vasakul) ja Carla Suarez Navarro 2018. aastal.
Anett Kontaveit (vasakul) ja Carla Suarez Navarro 2018. aastal. Foto: Li Peng/imago/Xinhua/Scanpix

2020. aasta suvel arvas Hispaania tennisist Carla Suarez Navarro, et teda kimbutab koroonaviirus, ent uuringud tõid päevavalgele hoopis karmima tõe.

Septembris 32. sünnipäeva tähistanud sportlane tundis end haiglaselt ja kõht valutas. Sarnased sümptomid võivad vabalt esineda ka Covid-19 puhul. Testidega diagnoositi Suarez Navarrol aga hoopis Hodgkini lümfoom.

Tegemist on ühe lümfoomi ehk kasvaja vormiga, millest vabanemiseks tuleb läbi teha poole aasta pikkune keemiaravi. Täna avaldas endine maailma kuues reket Twitteris säutsu: «OLEN TERVE!»

Suarez Navarro mängis viimati 2020. aasta veebruaris Doha turniiril. Kuigi paus on pikale veninud, loodab hispaanlanna osaleda suvistel Tokyo olümpiamängudel. Vinge tagakäe löögi poolest tuntud tennisist tahab suurvõistluse järel reketi varna riputada. Praegu hoiab ta maailma edetabelis 94. kohta. 

Suarez Navarro pole sugugi võõras ka meie tennisistidele. Aastate jooksul on ta Kaia Kanepiga mänginud üheksal, Anett Kontaveidiga neljal korral. Võitude ja kaotuste suhe püsib eestlannadega üsna tasakaalus. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles