61-aastane Eesti rallikrossi legend teeb sel aastal kaasa täispika EM-hooaja

Karl Mihkel Eller
Copy
Rallikrossi EM-sarjas löövad eestlastest sel hooajal kaasa kogenud Janno Ligur ja vanameister Valdur Reinsalu (pildil).
Rallikrossi EM-sarjas löövad eestlastest sel hooajal kaasa kogenud Janno Ligur ja vanameister Valdur Reinsalu (pildil). Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Rallikrossi Euroopa meistrivõistlustel tahavad eestlastest kindlasti EM-sarjas kaasa lüüa 24-aastane Janno Ligur ja 61-aastane Valdur Reinsalu. Esimene neist on läbimurret ootav tulevikulootus, teine noortega konkureeriv vanameister.

«Tundub, et Valdur ei ole veel vanadusest põduraks muutunud. Kas ta on peast nõdraks läinud, seda ei tea,» visatakse tiimis Reinsalu EM-sarja naasmise üle nalja. Üks Eesti rallikrossi alustalasid osales omal ajal esimese eestlasena EM-etapil.

14 aastat tagasi tuli ta tagasillaveoliste autode arvestuses karikaetapil Poolas kolmandaks ja seda võib lugeda eestlaste esimeseks poodiumikohaks EM-sarjas. Ametlikult Rahvusvahelise Autoliidu (FIA) egiidi all toimunud võistlustel läheb esimese eestlasest EM-sarja poodiumikoha au märksa nooremale Janno Ligurile, kes sai 2014. aastal Belgias klassis Super 1600 kolmanda koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles