EM-tšempion Mäe lõpetas Eesti maadluse 74 aastat kestnud ootuse (1)

Henry Lääne
, sporditoimetuse juht
Copy
Epp Mäe on Euroopa meister!
Epp Mäe on Euroopa meister! Foto: Kadir Caliskan / UWW

Maadlus on Eestile toonud aastate jooksul palju tiitlitvõistluste medaleid. Meil on olümpiavõitjaid, maailmameistreid ja Euroopa tšempioneid, kellest viimaste hulka kuulub nüüd ka Epp Mäe.

Loe ka:

29-aastase eestlanna triumf Varssavis toimuval EMil on igal juhul märkimisväärne. On see ju tiitlivõistluste medal, on see ju tema esimene kuld tiitlivõistlustelt. Ent see on ka parajalt ajalooline, sest tegemist on Eesti maadluse esimese EM-kullaga 21. sajandil. Ja ta on esimene Euroopa meistriks kroonitud eestlanna!

Kokku on Eesti maadlusajaloos võitnud nüüd EMidelt üheksa kuldmedalit. 1898. aastal tegi otsa lahti Georg Hackenschmidt, 14 aastat hiljem tõusis poodiumi kõrgeimale astmele Oskar Kaplur. Muide, mõlemad EMid toimusid Viinis.

Eestlastest on EMil kirkaima autasu kaela saanud ka Voldemar Väli (1926. ja 1927. aastal), Kristjan Palusalu (1937) ning Johannes Kotkas (1938, 1939 ja 1947). Seega võitis Mäe esimese EM-kulla tervelt 74 aasta jooksul.

Mäe triumf tähendab, et Eesti maadlejad on nüüd EMidelt võitnud kokku 34 medalit. Mainitud üheksa kulla kõrval on 13 pronksi ja 12 hõbedat. Pole teps mitte paha saldo!

Olgu kõrvale toodud, et OMidelt on meie esindajad koju toonud 13 medalit (kuus kulda, neli pronksi ja kolm hõbedat) ning MMidelt 12 autasu (viis kulda, neli pronksi ja kolm hõbedat).

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles