BLOGI ⟩ Kontaveit andis maailma seitsmendale reketile kõva lahingu, kuid kaotas pingelise heitluse otsustavas setis (1)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: Marijan Murat/AP

Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 27.) läheks eile hilisõhtul Stuttgardi tenniseturniiri veerandfinaalis vastamisi valgevenelanna Arina Sabalenkaga (WTA 7.). Kontaveit andis valgevenelannale kõva lahingu, kuid tunnistas lõpuks 5:7, 6:4, 1:6 vastase paremust.

Enne mängu:

Kumbki veerandfinalistidest pole veel Saksamaal vastastele setti ära andnud. Kui Kontaveit sai esimeses kahes ringis jagu Julia Middendorfist (6:2, 6:3) ja maailma neljandast reketist Sofia Keninist (7:5, 6:4), siis Sabalenka on oma teelt pühkinud Shuai Zhangi (6:2, 6:2) ja Anna-Lena Friedsami (6:4, 6:2).

Kontaveidi ja Sabalenka omavaheliste mängude seis on valgevenelanna kasuks 3:0. Karjääri jooksul üheksa üksikmängu tiitlit võitnud Sabalenka magusaim triumf eestlanna üle pärineb 2018. aasta Wuhani tenniseturniiri finaalist, kus ta teenis võidu numbritega 6:3, 6:3.

Lisaks lülitas Sabalenka Kontaveidi konkurentsist 2020. aasta Doha turniiri teises ringis ning 2021. aasta Dubai turniiri kolmandas ringis.

Mida saaks Kontaveit võrreldes poolteist kuud tagasi toimunud matšiga teisiti teha, et valgevenelanna lõpuks murda? «Väljakukate on nüüd natuke teine,» vastas Kontaveit muheldes. «Kui ta mängib iga kord sama hästi nagu Dubais, on keeruline midagi teha, aga ta kogu aeg ei suuda niimoodi. Lähen endast parimat andma, mul pole võidukohustust. Loodan head, võitluslikku mängu, ja võita.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles