VIDEO Jasikevicius oli lähedal tõelisele hävingule, autsaider suutis hambaid näidata ka mitme põhimeheta

Karl-Joosep Küngas
Copy
Sarunas Jasikevicius pidi väga kõva häält tegema, et võit ikka kirja saada.
Sarunas Jasikevicius pidi väga kõva häält tegema, et võit ikka kirja saada. Foto: Javier Borrego/ZUMAPRESS.com

Eile hilisõhtul lõppes Euroliiga play-offide teised kohtumised ning tõelisele hävingule oli lähedal põhiturniiri võitnud Barcelona. Avamängus Peterburi Zenidi paremust tunnistanud Hispaania hiid sai sedapuhku 81:78 võidu alles lisaajal.

Euroliigas on kõik võimalik ning tasemevahe kaheksa parima klubi seas pole üldse suur. Avamängus Barcelonat üllatada suutnud Zenit oli sarnasele tulemusele lähedal ka eile. Kõige uskumatum on see, et sellega saadi hakkama ka põhikeskmängija Arturas Gudaitiseta ja Marius Ponitkata.

Tegelikult olid kaks kohtumist täiesti erinevad. Kui esimeses lahingus haaras juhtohjad alguses Venemaa klubi, siis sedapuhku sai paremini minema kodumeeskond. Võrdse avaveerandi järel hakkas Barcelona eduseisu kasvatama ja poolajapausiks oldi 38:29 juhtimas.

Barcelona eduseisu liiga kaua siiski nautida ei saanud ning viimasele veerandile mindi juba viigiseisul 48:48. Viimasel vaatusel hoidis kerget ülekaalu kodumeeskond, kuid Zenidil oli alati vastus võetud. Venemaa klubi liidril Kevin Pangosel oli võimalus ka endisele koduklubile järjekordse valusa hoobi anda, kui 66:66 viigiseisult sai viimase sekundi võiduviset sooritada, kuid Kanada tagamängija sooritus tabas ainult korvirõngast.

Lisaajal oli kerget edu hoidmas Zenit, kuid viimane sõna jäi Barcelonale. Selle eest peab peatreener Sarunas Jasikevicius eelkõige Adam Hangat, kes kaitses mitmed pallid vastastelt noppis. Lõpptulemuseks näitas tabloo Barcelona võidunumbreid 81:78 ning veerandfinaalseeria selles paaris on nüüd viigis 1:1.

Võitjate edukaimana viskas Brandon Davies 22 punkti. Zeniti ei päästnud ka Pangose 23 silma.

«Mängisime head korvpalli, kuid pinged said meist veidi võitu. Ma arvan, et minu mängijad ei saa veel aru põhilisest asjast. Euroliiga play-off peabki olema keeruline. Me mängime väga hea meeskonna vastu ja midagi ei tule lihtsalt. Au Zenidile, kes mängib väga uskumatut korvpalli,» sõnas Jasikevicius pärast kohtumist.

Euroliiga veerandfinaalide seisud:

  • Barcelona - Peterburi Zenit 1:1
  • Moskva CSKA - Istanbuli Fenerbahce 2:0
  • Milano Olimpia - Müncheni Bayern 2:0
  • Istanbuli Anadolu Efes - Madridi Real 2:0

Veerandfinaalseeriad mängitakse kolme võiduni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles