Rammo jättis olümpia valikregatil seljataha üle saja purjetaja

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Karl-Martin Rammo
Karl-Martin Rammo Foto: Eesti Jahtklubide Liit

Täna lõppes nädala väldanud Laser klassi Tokyo olümpia valikregatt Vilamouras, Portugalis. Tokyo olümpiale pürgivate Euroopa purjetajate jaoks oli see viimane kvalifikatsiooniregatt. Karl-Martin Rammo täitis olümpianormi juba 2018. aastal Aarhusis toimunud MMil

Kuue päeva jooksul peeti kokku kaksteist võidusõitu, kus Rammol õnnestus neljal korral purjetada esikümnesse. Viimase sõidu lõpetas ta teisel kohal. Regati võitis sakslane Philip Buhl, talle järgnesid brasiillasest mitmekordne olümpiavõitja Robert Scheidt ja britt Michael Beckett. Võistlustest võttis osa kokku 139 purjetajat ehk kohal oli kogu maailma Laser klassi paremik. 

«Mul läks siin Vilamouras toimunud regatt vägagi asja ette,» sõnas Rammo võistluse kohta. «Suure grupisõidu osas on mul eelmise aasta sügisest ikka väga pikk paus olnud. 2020. aasta treeningud toimusid mul Eestis, kus olümpiaregatile sarnaseid tingimusi –suurt lainet ja hoovust – praktiliselt ei ole. Seega algas minu ettevalmistus olümpiaregatil valitsevate olude jaoks sisuliselt käesoleva aasta veebruaris.

Ise arvasin enne regatti, et kui siin esikahekümnesse pääsen, siis olen väga hästi purjetanud ning 23. kohaga ei jäänud ma sellest kuigi kaugele. Plaan on tegeleda edasi pisivigade välja ravimisega. Selleks tulen Portugali tagasi mai alguses, et maailma tippudega uuesti koos treenida,» sõnas eestlane.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles