VIDEOD JA FOTOD Kas kohtunikud pidanuks avariilise autoga kihutava Ogier' Horvaatia rallilt maha võtma? (3)

Postimees Sport
Copy
Sebastien Ogier' avariiline Toyota.
Sebastien Ogier' avariiline Toyota. Foto: MarMal/Twitter

Autoralli MM-sarja viimasel päeval võitleb Sebastien Ogier esikoha eest korralikus avariis osalenud Toyota Yarisega. 

WRC reeglid näevad ette, et võistlemiseks peab auto olema töökorras, turvaline ja nägema enam-vähem esteetiline välja. Näiteks Monte Carlos lõppes Ott Tänak võistlus, sest tema üks rehvides oli nõnda ribadeks, et järele jäi põhimõtteliselt vaid velg.

Ogier sattus viimase võistluspäeva esimese katse eel liiklusõnnetusse, mille tagajärjel sai korralikult kannatada tema Yarise parem külg. Kuna hoolduspausi pole täna ette nähtud, peab prantslane avariilise masinaga kihutama neli kiiruskatset, kogupikkusega ligi 80 km.

Pärast kaht esimest katsest vaatas FIA tehniline delegaat masina üle. Raporti kohaselt otsustati, et Ogier' auto on piisavalt korras, et jätkata. 

«Autoga on kõik korras ja midagi liiga tõsist ei juhtunud. Kahjustusi on näha, uks pole päris seal, kus peaks, aga tehniliselt on kõik korras. Raske öelda, kui palju see kiirust mõjutab. Kindlasti ei tee see autot kiiremaks,» märkis tiimipealik Jari-Matti Latvala. 

Telepildist jäi silma, et kaardilugeja Julien Ingrassia kannab kaitseprille. «Kui hoolsalt vaadata, on näha vahet auto kere ja ukse vahel. Suurel kiirusel tuleb sisse palju õhku ning võib-olla ka tolmu. Seepärast ongi hea prille kasutada, et miski silmi ei häiriks. Kui kaardilugeja loeb legendi valesti, võivad tagajärjed olla karmid.»

Vaatamata katkisele autole võitleb Ogier esikoha eest. Viimase kiiruskatse eel lahutab teda tiimikaaslasest Elfyn Evansist 3,9 sekundit. Hyundai piloot Thierry Neuville jääb omakorda 4,1 sekundiga maha. 

Head lugejad, kuidas teile tundub, kas Ogier' auto on võidusõiduks piisavalt töökorras?

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles