Video ⟩ Levadia domineeris, Flora nõelas, kuid võitjat Tallinna derbis ei selgunud

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Kuigi võitlus oli kõva jäid Flora ja Levadia duellis esimest korda pärast 2017. aastat väravad löömata.
Kuigi võitlus oli kõva jäid Flora ja Levadia duellis esimest korda pärast 2017. aastat väravad löömata. Foto: Jana Pipar/jalgpall.ee

Eesti jalgpalli kõrgliiga ajaloo 88. Tallinna derbi Flora ja Levadia vahel lõppes väravateta viigiga.

Kohtumine algas Levadia domineerimisega ning esimene ärevam moment Flora värava all sündis 10. minutil, kui paremkaitsja Kristo Hussar hindas valesti palli lendu ning Mark Oliver Roosnupp jooksis oponendi üle.

Seejärel andis ta palli kastijoonele, kust teisest lainest tulnud Frank Liivak sai peale uhada, kuid selle ürituse tõrjus Matvei Igonen. Jätkuolukorras sai proovide veel ka Strahinja Kristevski, kelle kukkumise pealt tehtud löök lendas napilt küljevõrku.

Ka paaris järgnevas olukorras lekkis Flora kaitse just nimelt Hussari pealt, kuid mängu edenedes langes paremal äärel tegutsenud Sergei Zenjov rohkem alla ning Levadia võimalused hakkasid sumbuma. Flora sai mängu edenedes rohkem mängu sisse, kuid ühtegi tõsisemat momenti neil siiski avapoolajal tekitada ei õnnestunud.

Teise poolaja algus näis olevat kui esimese koopia, kuid siis otsustas Levadia ise endal elu vähe huvitavamaks teha. Nimelt õnnestus neil paaril korral mängu ülesehitusfaasis pall kaotada ning selle tulemusena pidi puurilukk Karl Andre Vallner 52. minutil Sergei Zenjovi löögi puhul oma tõrjeoskust demonstreerima.

Neli minutit hiljem välkus platsil ka punane kaart: selle teenis Levadia üks peatreeneritest Marko Savic, kes auti veerenud palli sülle võttis, kinni hoidis ja seejärel vahetult enne Henrik Ojamaa saabumist «sujuvalt» teises suunase minema veeretas. 

Kohtumine jätkus seejärel Levadia domineerimisel, kuid ohtlikumad momendid tekkisid hoopiski Floral. Nõnda tuligi Vallneril veel kolmel puhul oma tõrjeoskusega hiilata: esmalt 72. minutil Michael Lilanderi vastu, seejärel veel kümme minutit hiljem ning lõpuks päris lõpu eel, kui üritajaks oli Henri Välja. 

Kuna väravavõrgud sel korral Sportland Arenal ei sahisenud saidki vutisõbrad näha kõrgliigas 26. viigiliselt lõppenud Tallinna derbit.

Kohtumise tipphetked:

Ajaloolised kaalukausid on selles vastasseisus 38-24 Levadia kasuks, kuid lähiajaloos on edu saatnud vastupidiselt hoopis florakaid. Nimelt pole nemad viimases kuues omavahelises duellis kaotusekibedust tundnud, viimati võidutses Levadia 2019. aasta 29. mail.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles