BC Kalev/Cramo lõpetas Ühisliiga hooaja magusa võiduga

Toimetas Ville Arike
Copy
Kalev/Cramo keskmängija Devin Thomas viskas vähe, aga söötis palju!
Kalev/Cramo keskmängija Devin Thomas viskas vähe, aga söötis palju! Foto: vtb-league.com

BC Kalev/Cramo korvpallimeeskond lõpetas VTB Ühisliiga hooaja positiivsel toonil, alistades võõrsil Krasnojarski Jenissei 94:89. Kokkuvõttes saadi 10. koht, play-off'i lävend jäi ainult ühe võidu kaugusele.

Seejuures alustas Kalev mängu kohutavalt. Siberlased tegid seisult 4:6 spurdi 21:2 ning näis, et õigeks mänguks ei lähe. Korra kärises vahe 19 punktile, avaveerand lõppes seisul 30:14. Ent teise perioodi esimese poolteise minutiga vähenes kaotusseis kümnele punktile ja läks mänguks küll.

Kalev tuli tasapisi lähemale, viimast veerandaega alustati Jenissei 71:64 eduseisul. Viimased kümme minutit kuulusid aga Kalevile 30:18 ja hooaja üheksas võit oli tõsiasi.

Marcus Keene viskas 28, Marques Townes 16 ja Rauno Nurger 14 punkti, kuid palju müstilisem oli tsenter Devin Thomase statistika - 3 punkti ja 10 korvisöötu! Tundus, et ta oli mõni päev varem vaadanud Golden State Warriorsi tähe Draymond Greeni esitust (2 p, 19 rs)... Jenissei resultatiivseim oli Tyus Battle 16 punktiga.

Põhiturniiri viimased mängud peeti üheaegselt ning õhus rippus võimalus, et kauaaegsed superklubid Moskva CSKA ja BC Himki saavad veerandfinaalis omavahel kokku. Nii siiski ei läinud, selleks pidid kolm mängu lõppema sobiva tulemusega.

Tähtsaim duell peeti hoopis Kaasanis, kus kohalik Unics võttis vastu Krasnodari Lokomotiv-Kubani. Mängus oli teine-kolmas koht ehk võimalik koduväljakueelis poolfinaalis (meenutuseks: Venemaal on juba ammu publik saalis!). Unics andis juba enne mängu alla, sest andis üles sisuliselt varukoosseisu. Juba ülehomme alustatakse EuroCupi finaalmatši Monacoga ja lähiaja panused pannakse sellele.

Kuban võitis 98:77 ja tõusis Unicsi ette teiseks. See tähendab Himki näol siiski raskemat veerandfinaalivastast, sest Moskva oblasti klubi jäi kodusaalis 80:84 alla Saraatovi Avtodorile ega suutnud tõusta kuuendaks. Sellele kohale jäi hooaja jooksul nõrgenenud Zielona Gora Stelmet, kes kohtub veerandfinaalis Unicsiga.

Kubani võit tähendas ühtlasi, et mängul CSKA - Nižni Novgorod enam tähtsust pole, ühtlasi lähevad need 4. ja 5. koha saanud klubid veerandfinaalis omavahel vastamisi. CSKA võitis 85:84, seejuures eksis Nižni mängumees Luke Petrasek viimasel sekundil korvi alt...

Neljandas veerandfinaalis lähevad kokku põhiturniiri võitja Peterburi Zenit ja 8. koha saanud Permi Parma. Parma kogus Kalevist ainult ühe võidu rohkem. Võib meenutada, et koroona tõttu pidas Kalev Permi meeskonnaga mõlemad mängud võõrsil ja kaotas need.

Viimaseks jäänud Minski Tsmoki sai hooaja lõpetuseks palsamit, alistades Nur-Sultanis sealse Astana koguni 109:74.

Lõpptabel:

Foto: vtb-league.com
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles