Ogier’d karistati rahatrahvi ja tingimisi võistluskeeluga

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Sebastien Ogier.
Sebastien Ogier. Foto: ANDREJ ISAKOVIC/AFP

Horvaatia rallil liiklusõnnetusse sattunud Sebastien Ogier sai 5000 eurot trahvi ning tingimise ühe ralli pikkuse võistluskeelu. Lisaks karistati prantslast veel 2000-eurose trahviga, sest ta ületas punase fooritulega ristmikku.

Pühapäeval Horvaatia ralli esimesele kiiruskatsele sõitnud Ogier põrkas oma Toyotaga kokku BMW sõiduautoga. Avarii järel kutsus Ogier sündmuspaigale Toyota meeskonna esindaja, kes saaks vajaliku paberimajandusega tegeleda, et prantslane ise võiks edasi kiiruskatsele liikuda. Ka rallikeskus andis Ogier’le loa liikumiseks, kuid millegipärast ei jõudnud see informatsioon ühe politseinikuni, kes üritas prantslase liikumist takistada.

Nagu videost näha, otsustas Ogier politseiniku keelust hoolimata avariipaigast lahkuda. Võistluste žürii leidis, et kuigi liiklusavariisse sattumine ei ole otseselt FIA reeglite rikkumine, käitus Ogier antud olukorras lubamatult.

Sarnase rikkumise kordumisel peab Ogier autoralli meistrivõistlustel ühe etapi vahele jätma.

Pärast avariid rikkus Ogier' veel liikluseeskirju, kui ületas punase fooritulega ristmikku. Ogier selgitas, et oli õnnetuse tõttu veel šokis ning ei jälginud liiklust nii hoolikalt nagu peaks. Prantslane palus oma eksimuse eest vabandust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles